Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ketten is távoztak az Accept soraiból

1229accAz év utolsó napjai sem telhetnek kellemetlen meglepetések nélkül: látszólag a semmiből jelentette be az Accept, hogy két tagtól is elköszöntek. Herman Frank gitáros és Stefan Schwarzmann dobos ugyanakkor baráti légkörben távozott a bandából.

„Az Accept szeretne köszönetet mondani Herman Franknak és Stefan Schwarzmann-nak, amiért velünk tartottak az elmúlt több mint négy évben, szabaddá tették magukat, amikor csak szükség volt rájuk, és mindent beleadtak", áll a zenekar közleményében. „Mi is és a rajongók is tudják, hogy megvan a saját karrierjük, aminek következtében időegyeztetési és egyéb problémákba futhattunk volna bele, olyasmikbe, amikre nincs befolyásunk. Herman és Stefan most arra készül, hogy saját zenekarával, a Panzerrel hódítja meg a világot, a zsebükben egy új lemezzel és a Nuclear Blast szerződésével. Barátilag mondunk búcsút egymásnak, és csakis sikereket kívánunk nekik. Mi pedig szintén készülünk 2015-re, egy újabb, komoly turnézást hozó évre! Szeretnénk ismét megköszönni a rajongóinknak a támogatásukat a fantasztikus 2014-es évben. A Blind Rage turnéja 2015-ben folytatódik!"

Frank és Schwarzmann távozása már csak azért is meglepetés, mert a páros Schmierrel összehozott Panzer triója csupán projektnek tűnt, és az például aligha tűnik valószínűnek, hogy a Destruction frontembere saját zenekara elé helyezné az itteni ügyeket... Aztán persze elképzelhető, hogy mindez csak a dolgok egyik fele, hiszen köztudott, hogy az Accept kreatív magját igazából mindig is Wolf Hoffmann gitáros és Peter Baltes basszer jelentette, akik ráadásul – Hermannal és Stefannal ellentétben – hosszú évek óta az Egyesült Államokban élnek, akárcsak a frontember, az eleve amerikai Mark Tornillo. Frank múltja eleve furcsa volt a bandában, hiszen 1982-ben, közvetlenül a Restless And Wild megjelenése előtt csatlakozott a csapathoz, majd az 1983-as Balls To The Wall felvételei után szinte azonnal távozott is. Ezután 2005-ben tért vissza a fedélzetre a még Udo Dirkschneiderrel lezavart újjáalakuló turnéra, amely egyben Schwarzmann debütálását is jelentette az Acceptben. Itteni teljesítményük alapján senkit sem lepett meg, hogy a banda Tornillo-féle új felállása néhány évvel később már velük indult be teljes gőzzel.

A zenekar októberi budapesti koncertjéről itt olvashatsz, a Panzer november végén kiadott debütálásáról, a Send Them All To Hellről pedig napokon belül írunk.

 

Hozzászólások 

 
#6 breaker444 2014-12-29 17:32
Nekem de javu érzésem van. A 92 végén történt nagy összeborulás után jött az O.O., D.R., Predator és a formáció szétesett. De ugye a zenét Hoffmann-Baltes páros írja a szövegeket meg frau Hoffmann. Így más tagoknak ehhez kell alkalmazkodni - ezt elviselni szerintem elég nehéz lehet.
Idézet
 
 
+2 #5 Nűnű 2014-12-29 14:25
Ha Hermann Frank lemezeiből, különösen az utolsóból a 2012-es Right in the Guts-ból indulok ki, akkor itt lesznek még bivaly dolgok. Az a lemez az nekem egy nagyonnagy alkotás
Idézet
 
 
+1 #4 bogar 2014-12-29 10:49
Szerintem ezzel két jó zenekar született. A Panzerben a kilépett tagok is kiélhetik magukat és az Accept is megy tovább.
Ugyanakkor ez szerintem nem következett volna be, ha Herman-t hagyják írni egy kicsit. Csak színesebb lett volna tőle az Accept, mert a Herman stílusa is simán passzol Peter és Wolf témái mellé.
Idézet
 
 
+3 #3 Generica 2014-12-29 10:02
Csak egy apró helyesbítés. Schwarzmann '94 nyarán debütált az Accept-ben, miután a Death Row turnét Stefan Kaufmann nem tudta vállalni az egészségügyi problémái miatt. 2 nótát, Bad Habits Die Hard és Prejudice már Schwarzmann játszott fel a Death Row lemezre.
Idézet
 
 
-2 #2 gyurika 2014-12-29 09:35
...na kipukkadt ez a lufi is. innen majd ha gyengébbek lesznek a következő lemezek, akkor lesz mire fogni. ....lehet még UDO is vissza fog térni milliomodjára :)
Idézet
 
 
+3 #1 P.R. 2014-12-29 09:26
Ehhh.....hát ez most Shockolt.....!
Pedig mekkora mestermű lett a Blind Rage !!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.