Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Machine Head - Budapest, 2015. szeptember 18.

0920mh8Ugyan az évek során beesett nekik két fesztiválos buli itthon, de bármilyen furcsa, a Machine Head soha korábban nem járt önálló fellépésen Magyarországon, Budapesten pedig mindössze egyszer játszottak eddig, 1994-ben, a Slayer nyitócsapataként azon a bizonyos legendás bulin az Olimpiai Csarnokban. Ezek után senkit sem érhetett meglepetésként, hogy a Barba Negrába leszervezett, már előzetesen is maratoni hosszúságúnak ígért, előzenekar nélküli koncert majdnem egy hónappal előbb betelt, és Robb Flynnéket valóságos izzasztószauna fogadta.

Valamit gyorsan szögezzünk le mindjárt az elején: nyilvánvalóan nagyon bosszantó, amikor az ember lemarad egy koncertről, mert az jóelőre teltházas lesz, az ezzel kapcsolatos gyűlölködéseket, észosztásokat, bő kézzel mért alternatív „megoldásokat" azonban baromi nehéz tolerálni. Tény, hogy ez a buli valószínűleg betelt volna a PeCsában is, de hát a PeCsa már kiesett a képből, és azt azért mindenki tudatosítsa magában: a bandának itthon, önálló bulin kábé az lett volna a plafon. Ez pedig még további maximum párszáz embert jelent a zsúfolásig megtelt Barba Negrában összezsúfolódott uszkve 1300 nézőhöz képest. Vagyis nem, a Machine Headet nem lehetett volna csak úgy hipp-hopp, rentábilisan átvinni a Budapest Parkba vagy az Arénába (mert bizony olvastam olyan kommenteket is, amelyekben az okosok ilyeneket követeltek...), és nem, a szervezők nem direkt kicseszni akartak a közönséggel azzal, hogy a Barba Negrában maradt a buli. Sokan mintha még ma sem értenék Magyarországon, hogy a koncertszervezés nem jószolgálati tevékenység, hanem üzlet, amivel senki sem akar bukni...

időpont:
2015. szeptember 18.
helyszín:
Budapest, Barba Negra Music Club
Neked hogy tetszett?
( 31 Szavazat )

Ez már persze csak a lényegtelen körítés, hiszen a legfontosabb az, hogy ezen az egyedül lejátszott európai körúton az összes állomás közül elsőként telt be Budapest, és mint azt Robb Flynn bőszen hangoztatta is a bulin, a banda eleve jókedvvel érkezett hozzánk, hogy huszonegy év után végre ismét fellépjenek a magyar fővárosban (ami egyébként tényleg baromira tetszett nekik, ezúttal nem kötelező púderről és közönségetetésről volt szó). A zsúfoltság persze sosem kellemes, konkrétan a koncert kezdete után pár perccel már szaunává lényegült a klub, de összességében valahogy mégsem zavart a dolog, aminek annyi volt az oka, hogy a Machine Head bő két és fél órában simán az általam látott talán legjobb koncertjét nyomta le.

0920mh7

Robb Flynnék esetében két dologtól lehet tartani az élőben: az egyik a szar hangzás (pár évvel ezelőtt Bécsben, a Metallica vendégeként például konkrétan élvezhetetlenül szóltak, de a hat évvel ezelőtti hegyaljás buli is erősen hagyott maga után kívánnivalót), a másik a frontember szómenési rohama. Szerencsére ezúttal mindkét tényező stimmelt. A megszólalás a nyitó Imperiumnál még nem volt perfekt, de aztán jól beállt, és főleg előrébb nyomakodva kifejezetten okésnak találtam, Robb pedig – talán a brutális páratartalom, talán a monstre an evening with...-jelleg miatt – ezúttal hálistennek takarékra tette a száját, és mindössze egyetlen párperces monológot tartott félidő tájékán, a Darkness Within előtt, de ezt is remekül felépítette Budapest, Magyarország és Téglás Zoli fényezésével, szóval simán belefért a dolog. Máskor ilyen szónoklatokból akár három is simán kijut tőle egy ennél rövidebb bulira, ami azért elég rendesen meg tudja akasztani a lendületet...

0920mh1Utólag többektől is hallottam, hogy túl sok ebből a fajta zenéből ez a két és fél óra, és ezzel alapesetben én sem vitatkozom: valóban irgalmatlanul tömény volt a koncert. Viszont én személy szerint egyetlen pillanatra sem éreztem úgy, hogy unatkoznék, amiben a Machine Head szokásos mániákus előadásmódja mellett a kiválóan összerakott, mit összerakott, felépített műsor játszotta a főszerepet. Robbéknak mára bőven van miből válogatniuk, ráadásul minden korszaknak meghatározott helye van az életműben. Történelmileg úgy alakult, hogy noha az én generációmnak örökre a Burn My Eyes marad „A" Machine Head-album, a banda a Through The Ashes Of Empires lemezzel megkezdett szériával népszerűbb lett, mint valaha, így a hangsúly élőben ma már persze elsősorban a Phil Demmel-érára helyeződik, ami simán érthető. Bevallom, én a tavalyi Bloodstone & Diamondsnál jutottam el odáig, amit sokan már egy, sőt, két körrel korábban is hangoztattak, jelesül, hogy a frontemberen kezd elhatalmasodni valamiféle furcsa megalománia az albumokon, és a kevesebb néha több lenne, de élőben kiválóan működtek az új nóták. Amiket egyébként nem is erőltettek túl, az Imperium és a Beautiful Mourning startja után jött a Now We Die, majd kicsit később az In Comes The Flood, a Killers & Kings, majd a műsor vége felé közeledve a Game Over, és kész. A közönség ugyanolyan remekül vette ezeket, mint a többit, de ennek ellenére nálam messze a mega circle pittel kísért Killers ütötte a legnagyobbat, szóval jó lenne legközelebb tényleg egy olyan lemezt hallani a csapattól, amin mondjuk csak egy nagyeposz szerepel, és mellette tíz ilyen rövidebb, odaverősebb szám viszi a prímet. De itt még a Game Over is tetszett, pedig azt a lemezen végig sem bírom hallgatni, annyira túlripacskodja Robb.

Ami a zenekar mai felállását illeti, a banda fazonilag is teljesen egyben van, és láthatóan az új basszusgitáros, Jared MacEachern is tökéletesen beilleszkedett. Jól is játszott, és az Adam Duce-féle vokáltémákat is megfelelően pótolta, ráadásul végig pörgött, mozgott, ugrált. Háttérvokálok tekintetében Demmel sem volt már annyira gáz, mint mondjuk a FEZEN-en, de nem is erőlteti túl, Dave McClain meg „csak" ült fent az emelvényén, és tolta az alapokat azzal a nagyon jellegzetes, vicces mozgásával. Robb meg Robb, nyilvánvalóan nagyon szeret szerepelni, de meg is van hozzá a kisugárzása, tényleg vonzza a tekinteteket (azt meg jótékonyan bocsássuk meg neki, hogy a dallamos témákkal szemben élőben rendre alulmarad a lendület hevében). Végig lerítt róluk, hogy baromira élvezik a koncertet, de ez nem is csoda, mert a hangulat minden tekintetben forró volt, és a közönség lendülete végig ki is tartott, tényleg két és fél órán keresztül ment a nagy együtténeklés meg a nyomulás.

0920mh3

Csúcspontokat nehéz kiemelni, tényleg egységesen erős volt a műsor – nálam nyilván nehezen lehet überelni az este leghatalmasabb közönségkórusával kísért Davidiant meg az Oldot, illetve a The More Things Change... lemezt egyedüliként képviselő Ten Ton Hammert, de azt is mindenki hallhatta, hogy a vitatott The Burning Red / Supercharger érából származó négy nóta (From This Day, The Blood, The Sweat, The Tears, Crashing Around You és különösen a Bulldozer) irgalmatlanul nagyot dörren élőben. Későbbről talán a Descend The Shades Of Nightot nevezném meg, mint mindig különleges pillanatot, de jó volt hallani a fél évtizedes szünet után a The Blackeningről Budapestre leporolt Slanderoust, a témájának megfelelően szokás szerint Dimebag Darrellnek dedikált Aesthetics Of Hate-et vagy az Unto The Locust legtechnikásabb momentumát, a This Is The Endet is. Felsorolhatnék még egy sor dalt, amit szívesen meghallgattam volna, és nem szokták játszani, de ennyire hosszú program után szerintem ember nem volt a Barba Negrában, aki a végén bármit is hiányolt volna. Főleg, hogy a záró Halo aztán tényleg bevitte az utolsó kegyelemdöfést is azzal a bizonyos riffszörnyeteggel.

A 2004-es linzi koncert nálam már csak az évtizedes várakozás utáni első találkozás öröme miatt is nehezen überelhető machineheadileg, de objektíven nézve talán ez volt a legjobb buli, amit valaha is láttam a zenekartól. Remélem, nem kell 2036-ig várni a következő önálló magyar fellépésükre... (D.Á.)

0920mh4

Ízlelgessétek: 1994. Huszonegy év telt el azóta, hogy megláttam valamelyik zenecsatornán a Davidian klipjét, és egyből letaglózott. A veszélyesen jóképű Robb Flynn rasztafonata, a kornak megfelelő laza ruházata, a zene tömény, mégis a végtelenségig fogós agressziója, illetve Chris Kontos páratlan dobolása azonnal magához láncolt, és ahogy megjelent itthon a CD, rohantam megvenni a Burn My Eyest. Nem bántam meg, alapmű, azóta ezt tudjuk, akkor még csak sejtettük. Ugorjunk. Huszonegy évet kellett várnom, hogy élőben is lássam-halljam végre az említett dalt. (Ilyen-olyan okokból valamiért mindig kimaradtak nálam a magyarországi fellépéseik.) Nagy elvárásokkal futottam neki az estének, sok jót és sok rosszat hallottam a koncertjeikről: Flynn sokat pofázik, hamis, az újabb, hosszú számok unalmasak koncerten is, élőben hengerelnek – rakjátok össze. Én is összeraktam, aztán élőben tényleg minden más volt.

Kezdjük ott, hogy ugyan roppant mód bosszantott, hogy a fényképezőgépem nem találkozik velük aznap este, de hát rigolyás vén faszok, a jó ég tudja, melyik tyúkszemük fájt, mikor kitalálták a pixelmániás mobilok világában azt a hülyeséget, hogy kitiltják a sajtót. Mindegy, legyen az este csak a koncertélményé. Amit meg is kaptam, két óra negyven percen keresztül. Az első pillanattól kezdve konkrétan olyan volt a buli, mint amikor egy soktonnás betontömböt ránkejtenek, aztán felhúzzák, aztán megint leejtik, pontosan addig, amíg mindenki kurvára laposra nem lett gyepálva. És lehet azt mondani, hogy igen, itt volt Amerika, de tényleg itt volt, egész egyszerűen ilyen kiállása nincs európai zenekaroknak, odaát kell születni, élni, és az ottani levegőt szívni egy életen keresztül. Ezek ott fent a színpadon Férfiak voltak, és ugyan közhely, hogy megszégyenítették a huszonéveseket, de hát ha ez a helyzet...

0920mh6

Az álmélkodáson túl nyilván voltak számomra kellemetlenebb percek, például én szívesebben néztem volna őket a PeCsa szélesebb színpadán, de oda már nem megyünk sajnos. Túl nagy volt a tömeg, túl meleg és levegőtlen volt a helyszín, a hely adottsága nem kedvez az ilyesminek, az meg saját nyűg, hogy kevesebb emberrel körülvéve, több oxigénnel jobban érzem magam. Ennek ellenére nem egyszer fordult elő a benti negyven fokban, hogy tiszta libabőr voltam, annyira húsbavágóan energikusan szólaltak meg a dalok. Persze főleg a régi slágereknél éreztem így, ám azért a setlistre korántsem lehetett panaszkodni, még a túlburjánzó, cirádás eposzok is szerethetőbbé váltak élőben – bár én két-három ilyen résznél már konkrétan azt éreztem, sok ez a jóból. Hosszú volt ez az este, öt-hat számmal kevesebb több lett volna (szerintem). A ráadás ráadásánál már az órámat nézegettem, hogy ugye most már tényleg vége, de nem, még mindig húzták az időt, Flynn is egyre hamisabbá vált. Persze, legyen ez a legnagyobb baj, hiszen kitettek magukért, a láthatóan egomán főhős sem dumált sokat, a többi zenészről pedig csak szuperlatívuszban lehet beszámolni, amúgy pedig respekt nekik, komoly fizikai meló lehetett számukra ez a koncert ott a forró reflektoroktól (is) fűtötten.

A „kevesebb néha több" elvet vallva én úgy érzem, számomra kerekebb lett volna az élmény, ha bő fél órával rövidebb ideig tart, de ha úgy nézem: huszonegy év után nem tökmindegy? (V.Sz.)

Fotók: Photopium, Barba Negra Music Club

 

Hozzászólások 

 
+4 #43 Sanctus 2015-09-23 10:56
Idézet - Tom Holt:
Azt akarod mekem megmagyarázni,h ogy Budapesten, a fővárosban nincs egy olyan jely ami 1fokkal nagyobb mint a BarbaNegra?Különben a válaszodban benne volt egy fontos tényező, hogy ráfizetés nélkül persze hogy mincs magyobb hely.Mi lesz legközelebb jön a Slayer es a BarbaNegraban lesz megtartva?


Dobom a labdát nagyokos: nevezd meg azt az EGY fokkal nagyobb helyet, ami minden követelménynek megfelel.
Idézet
 
 
-5 #42 zoli 2015-09-22 19:29
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Tom Holt:
Azt akarod mekem megmagyarázni,h ogy Budapesten, a fővárosban nincs egy olyan jely ami 1fokkal nagyobb mint a BarbaNegra?Különben a válaszodban benne volt egy fontos tényező, hogy ráfizetés nélkül persze hogy mincs magyobb hely.Mi lesz legközelebb jön a Slayer es a BarbaNegraban lesz megtartva?

A "ráfizetés" az ebben az esetben nem azt jelenti, hogy még pluszban, "rá" kell fizetni valamennyit, hanem hogy bukott volna a szervező. :D :D De hallgatom, szerinted hol lehetett volna még megtartani a koncertet. Mert jól mondod, így, hogy a PeCsa kiesett, NINCS Budapesten egy fokkal nagyobb hely a Barba Negránál.


Annyiból nem bukott volna a szervező, hogyha még 300 ember kifizeti a jegyet, akkor az még több bevétel. Azt én is aláírom, hogy nem tudták máshová vinni a koncertet. Ezért (is) probléma a Pecsa megszűnése. De én sem fogok örülni, ha kreator, helloween szintű bandákat ekkora méretű helyre visznek majd, ahol megy a heringezés...
Idézet
 
 
+5 #41 Marcelinho 2015-09-22 19:10
Majusban vettem jegyet, a koncert elott 15 perccel ertem oda, es tokeletes helyen alltam vegig a koncertet. :)

Ha valaki hardcore Machine Head fan, annak ez lehetett a mennyorszag, az tuti, hogy nem ellenkeznek, ha mondjuk a Kreator, Helloween, vagy a Savatage inditana ilyen klubturnet, majdnem 3 oras, minden korszakon ativelo setlistekkel. Casual MH fankent kicsit Szilviaval ertek egyet, tomeny volt a buli (foleg betegen), de nem baj hiszen mire igazan elfaradtam volna, meg ilyen dalok jottek, hogy Aesthetics, Old, Halo... Magarol a bandarol pedig csak jot tudok mondani, foleg azon agyaltam, hogy lehet ezt a koncertet havi 25-szor vegigdobolni
Idézet
 
 
+4 #40 Draveczki-Ury Ádám 2015-09-22 12:00
Idézet - Tom Holt:
Azt akarod mekem megmagyarázni,h ogy Budapesten, a fővárosban nincs egy olyan jely ami 1fokkal nagyobb mint a BarbaNegra?Különben a válaszodban benne volt egy fontos tényező, hogy ráfizetés nélkül persze hogy mincs magyobb hely.Mi lesz legközelebb jön a Slayer es a BarbaNegraban lesz megtartva?

A "ráfizetés" az ebben az esetben nem azt jelenti, hogy még pluszban, "rá" kell fizetni valamennyit, hanem hogy bukott volna a szervező. :D :D De hallgatom, szerinted hol lehetett volna még megtartani a koncertet. Mert jól mondod, így, hogy a PeCsa kiesett, NINCS Budapesten egy fokkal nagyobb hely a Barba Negránál.
Idézet
 
 
-8 #39 Tom Holt 2015-09-22 11:43
Azt akarod mekem megmagyarázni,h ogy Budapesten, a fővárosban nincs egy olyan jely ami 1fokkal nagyobb mint a BarbaNegra?Különben a válaszodban benne volt egy fontos tényező, hogy ráfizetés nélkül persze hogy mincs magyobb hely.Mi lesz legközelebb jön a Slayer es a BarbaNegraban lesz megtartva?
Idézet
 
 
+1 #38 Tamas 2015-09-21 22:15
Nagyon emlékezetes buli volt, nagyon élvezte a zenekar is tényleg, látszott rajtuk. A közönség is zseniális volt végig. Viszont nekem a keverő mögött állva szinte végig kásásnak, rossznak tűnt a gitárhangzás, ritkán éreztem tisztának. És mivel az újkori számokat kevésbé ismerem, szeretem így ezek a részek sokszor nekem összemosódtak és nem voltak élvezetesek igazán főleg 6-8 perces hosszú számoknál.Ami még zavart, hogy kb. 3-4 számonként levonultak, eltűntek, mintha a ráádás jönne már. Pl. egyik ilyen levonulással, fölösleges gitárszólóval, introval, többperces Robb szövegeléssel elment 20 perc egyszer kb egy számmal, eléggé leültetve többször is a bulit nekem. Kicsit olyan érzésem volt, hogy adjunk 2,5 órát tényleg, de abból kb 30 perc összességében üresjárat volt, szóval a kevesebb tényleg több lett volna. De amúgy maximális respekt a csapatnak a monstre, szimpatikus buliért! És élőben hallhattam az Old-Davidian-Ten Ton régi klasszikusokat: )
Idézet
 
 
+5 #37 Ric$ 2015-09-21 12:30
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
[quote name="Tom Holt"]Akkor is szánalmas volt ez a szervezés...
TÉNYLEG nem érted, hogy nincs jelenleg olyan nagyobb hely Budapesten, ahová ráfizetés nélkül át lehetett volna vinni a koncertet? Plusz még ha lenne, az ilyesmi akkor is ezer dolog függvénye: milyen kondíciókkal játszik a zenekar, melyik másik hely szabad aznap este, satöbbi.

A lemaradt százak meg majd legközelebb előbb ébrednek, és vesznek korábban belépőt. Tavasz óta tudtunk a koncertről, és nyár végén telt be, közben a Phoenix folyamatosan tájékoztatta a közönséget arról, hogy pörög az elővétel, és szinte bizonyosan teltházas lesz a koncert, senki se szarakodjon a vásárlással, aki ott szeretne lenni. Senki se mondja nekem, hogy aki igazán el akart rá menni, az ennyi idő alatt nem tudott rá összespórolni 6-8 ezer forintot. Arról sem a zenekar, sem a helyi partnere nem tehet, hogy Magyarországon népszokás a koncert napján jegyet vásárolni, ha pedig ez nem jön össze, akkor hörögni, hogy mindenki szemétláda, miért nem kaptam jegyet.

És mielőtt még bárki leugatna, hogy de én úgyis INGYEN mentem be: én is időben megvettem a jegyemet, mert ahogy itt már korábban felmerült, nem volt sajtóslista sem a bulira. (Ami egyébként szintén megér egy misét: a vendéglista nem repijegyeket jelent haveri alapon, hanem azért kapjuk őket mi is, mert adott esetben százak-ezrek értesülnek a felületünkről a koncertről. Kvázi tehát reklámért cserébe tisztel meg minket a szervező vele, nem azért, mert szép a szemünk.)


Annyira leírt mindenki előttem mindent, Te meg összefoglaltad, hogy majdnem hozzá se szóltam... De ez a szegény AgyFasz nem érti.
[quote name="BogyoGooze" Te meg ne idegeskedj Bogyo. Ez csak egy elégedetlen fotelrokker, aki szerintem a YouTubeon jár koncertre... :D
Idézet
 
 
+2 #36 Fésüs Norbert 2015-09-21 12:29
Idézet - Tom Holt:
Akkor is szánalmas volt ez a szervezés- Min 1 hónappal a koncert előtt elfogyott a jegy és b***ták venni a fáradságot, hogy egy nagyobb helyet keressenek. Pár ember kinmaradt akinek volt jegye,de nem fért be, pár százan nem is tudtak jegyet venni aki pedig bekerült a koncertre azok meg szaunázhattak 3 órát.


Azért az tényleg para,ha valóban kimaradtak olyan emberkék,akikne k volt jegye.
Idézet
 
 
+3 #35 lcs 2015-09-21 11:32
Most őszintén, azon megy a vita, hogy így a szervezők, meg úgy a szervezők, egy kurva jó koncert volt, inkább az élményeket kellene megosztani egymással, nem veszekedni a semmin... Anno lemaradtam elég sok koncertről hasonló okok miatt, de nem kezdtem el ekézni a szervezőt. Én sem kaptam rá jegyet, de végül sikerült bejutnom (betegség miatt nem tudott elmenni az egyik cimborám). Fasza volt a koncert, én még 1-2 dalt elbírtam volna (pl.: Take My Scars), azóta is a hatása alatt vagyok, nyomatom egész nap a MH-t. :)
Idézet
 
 
+12 #34 Draveczki-Ury Ádám 2015-09-21 11:14
Idézet - Tom Holt:
Akkor is szánalmas volt ez a szervezés- Min 1 hónappal a koncert előtt elfogyott a jegy és b***ták venni a fáradságot, hogy egy nagyobb helyet keressenek. Pár ember kinmaradt akinek volt jegye,de nem fért be, pár százan nem is tudtak jegyet venni aki pedig bekerült a koncertre azok meg szaunázhattak 3 órát.

TÉNYLEG nem érted, hogy nincs jelenleg olyan nagyobb hely Budapesten, ahová ráfizetés nélkül át lehetett volna vinni a koncertet? Plusz még ha lenne, az ilyesmi akkor is ezer dolog függvénye: milyen kondíciókkal játszik a zenekar, melyik másik hely szabad aznap este, satöbbi.

A lemaradt százak meg majd legközelebb előbb ébrednek, és vesznek korábban belépőt. Tavasz óta tudtunk a koncertről, és nyár végén telt be, közben a Phoenix folyamatosan tájékoztatta a közönséget arról, hogy pörög az elővétel, és szinte bizonyosan teltházas lesz a koncert, senki se szarakodjon a vásárlással, aki ott szeretne lenni. Senki se mondja nekem, hogy aki igazán el akart rá menni, az ennyi idő alatt nem tudott rá összespórolni 6-8 ezer forintot. Arról sem a zenekar, sem a helyi partnere nem tehet, hogy Magyarországon népszokás a koncert napján jegyet vásárolni, ha pedig ez nem jön össze, akkor hörögni, hogy mindenki szemétláda, miért nem kaptam jegyet.

És mielőtt még bárki leugatna, hogy de én úgyis INGYEN mentem be: én is időben megvettem a jegyemet, mert ahogy itt már korábban felmerült, nem volt sajtóslista sem a bulira. (Ami egyébként szintén megér egy misét: a vendéglista nem repijegyeket jelent haveri alapon, hanem azért kapjuk őket mi is, mert adott esetben százak-ezrek értesülnek a felületünkről a koncertről. Kvázi tehát reklámért cserébe tisztel meg minket a szervező vele, nem azért, mert szép a szemünk.)
Idézet
 
 
-16 #33 Tom Holt 2015-09-21 11:05
Akkor is szánalmas volt ez a szervezés- Min 1 hónappal a koncert előtt elfogyott a jegy és b***ták venni a fáradságot, hogy egy nagyobb helyet keressenek. Pár ember kinmaradt akinek volt jegye,de nem fért be, pár százan nem is tudtak jegyet venni aki pedig bekerült a koncertre azok meg szaunázhattak 3 órát.
Idézet
 
 
+1 #32 Sanctus 2015-09-21 11:00
Idézet - Sanctus:
Draveczky


Asszem nem kéne hajnali 11kor írással próbálkoznom, sry a tévesztésért.
Idézet
 
 
+6 #31 Sanctus 2015-09-21 10:59
TL;DR (csak az első pár komment alapján):

Igazatok van. Ezek a rohadt senkiházi szervezők DIREKT szervezték kisebb helyre a bulit, mert így kevesebb jegyet kellett nyomtatni és eladni (kurva nagy macera ám, gondoljatok bele!), ráadásul a több jegy eladásából szóló extra profittal (amiből kettővel több kakaós csigát is megvehettek volna) amúgy is kezdeni kell valamit, az meg pláne hatalmas teher.
Lusta is volt a brigád nagyon, mert 5 évvel ezelőtt is szólhattak volna hogy esetleg valamikor lesz majd koncert, és adhattak volna rá biankó jegyeket, meg hát minden kiküldött postagalambnak és füstjelnek lett volna ideje célba érni a szegény nettelen, vak, süket metál rajongóhoz.

Nyilvános koncolást javaslok, szólhatna közben a ten ton hammer.

A szörnyű humoromat és a céltalan iróniát félretéve: aki ott akart lenni, az ott volt, aki nem vett jegyet, az meg annyira nem akart ott lenni, ez nagyjából ilyen egyszerű. Igaz, én is rákérdeztem egy hozzászólásomba n a nagyobb helyek lehetőségeiről, amire Draveczky úr teljesen érthetően vázolta a fennálló (nem létező) variációkat. Mi, akik nem koncertszervezé ssel foglalkozunk, és még csak érintőlegesen sem élünk ebben a világban, próbáljuk már meg elfogadni, hogy ezek a koncertek nem azért alakulnak így, mert direkt minket akarnak szopatni. Tudom, kis hazánkban ennek is van kultúrája, de azért...
Idézet
 
 
+11 #30 bogar 2015-09-21 06:34
Idézet - nikfisz:
Nem is kell vitatkozni!Én minden rockert csípek ,téged is.Csak idegesített,hog y a haverjaim (az egyik 45 éves és 20 éve szereti a Head-et, csak nincs/?/neki net és késő eszmélt)nem tudtak ott lenni...A Paradise lost koncerten ütközünk.


Miért nem szóltál nekik, hogy fogynak a jegyek? Egy barátságba talán ez is belefér!
Idézet
 
 
+8 #29 Draveczki-Ury Ádám 2015-09-21 05:10
Idézet - nikfisz:
Csak idegesített,hog y a haverjaim (az egyik 45 éves és 20 éve szereti a Head-et, csak nincs/?/neki net és késő eszmélt)nem tudtak ott lenni...

És akkor erről miért a szervező tehet, aki egyébként folyamatosan tette közzé a frissítéseket a jegyfogyásokról , és körülbelül minden elérhető felületen - így nálunk is - többszörösen tudatta az elmúlt hónapokban, hogy gyakorlatilag biztosan betelik a koncert?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.