Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Tigris: A füsttel együtt

Hmm. Köszönjük a bizalmat. Márpedig ehhez kellett, ez ugyanis egy reggae CD, amit a zenekar jól elküldött egy véres szájú metal magazinnak. Az anyag úgy indul, mint egy Ladánybene 27 lemez, na persze itthon nincs is túl sok összehasonlítási alap. Az énekes, név szerint Szibériai Tigris is egy az egyben ugyanaz hangban, stílusban, mint a LB27 vokalista. Aztán hopp, 2 perc 30 másodpercnél megjelent egy súly stoner riff! Mi ez??? Mire észbe kaptam volna, visszaálltak reggizni. De itt már kezdett elkerekedni a szemem, hogy ez nem valami szabvány szőke-nigga csapat.

A második daltól rám tört a Super Channeles nosztalgia, ez ugyanis Eddie Grant Gimme Hope Joanna című örökbecsűjének feldolgozása, és bizony, itt már eléggé folyamatosan jelen van a gitár. A nóta vége ráadásul átmegy valami egyszerű, de pörgős punkzenébe. Nocsak.

A címadó, "A Füsttel Együtt" című tétel visszatér a nyugisabb reggae alapokhoz, amolyan Sugarloaf érzéseket hagyva bennem.
Innen igazából olyan lesz a többi nóta, mint Nagy Lajos lovagi pallosa (hosszú és lapos - szöveg copyright nagypapám). Na, amíg valami izgalmas nem történik, nézzük a borítót.

A pár lapból nem sok mindent deríthetünk ki, még a tagok nevei is rejtve maradnak, mindegyik fotó alatt egy-egy tigrisfajta neve található, Maláji Tigris például gitározik, Ázsiai Tigris a basszer és így tovább. A gitár-bőgő-ének-konga-szinti-dob felállású gárda tulajdonképpen egész tisztességes munkát tett le az asztalra ezzel a lemezzel, bár persze ezt a stílus iránti teljes analfabetizmus mellett érzem így, de a lényeg, hogy arányosan szól az anyag, tiszták a vokálok.

Egyetlen baj van az egésszel, persze, lehet, hogy a raszták megköveznek ezért (ha egyáltalán olvasnak sokkot): Ahogy halad előre a nóták sora, laposodik a hangulat, gyakoribbak lesznek a totál megszokott, lassú és középtempós pruntya-pruntya-pruntya reggae-alapok, a szöveg se ad sok izgalmat, amolyan "jól érzem magam, szívom a gandzsát, iszom a piát, süt a nap" jellegű dolgokat kell elképzelni.

Demónak egész jó, meglátjuk, mit hoz a jövő: Egy kicsit több egyéniség és izgalom kéne szerintem, az alapok adottak. Hajrá.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.