Shock!

január 28.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Testi Egyenleg: Ska

Jaj. Oké, értem, a webzine nevében benne van a "rockmagazin" kifejezés, de ez azért már nagyon határeset. A Testi Egyenleg egy jó pár éve működő zenekar, eddig csak pár villanásukat láttam koncerten jó régen, de akkor se fogott meg a tipikus 80-as évekbeli magyar underground-alternatív zene amit nyomtak.
Ezen a demón, ahogy a cím is mutatja, a ska stílus felé orientálódnak.

Tulajdonképpen annyira nagyon nem vészes a dolog, azt kell mondanom, minden hangszer a helyén van, pontos a dob, nem hamis se a gitár, se az ének, de valami mégis hiányzik. Ilyen zenékre szoktak bulizni a "másként gondolkodó" egyetemista fiatalok (kerek szemüveg, batikolt póló, enyhe elhanyagoltság), és erre jók is ezek a dalok. De többre nem nagyon.

Az első két dal ska-alternatív (skalternatív?) tikatikája után jön egy alter körökben szintén tipikus tangó ritmusú prüntyi, majdnem olyan az egész, mint az "A Börtön Ablakában" című opusz, csak a szöveg ez a tipikus álművészkedő izé.
Anno a Republic megélt egy ideig abból, hogy ezt a fajta zenét populárisabbá tette, bár persze a dolog művészeti értékéről megint csak vitázhatnánk.

A csapatnak lehet esetleg egy ilyen jövője, ha valahogy poposabbra vehetik a figurát, vagy megmaradhatnak a félrészeg művészlelkek pinceklubbeli ápolásánál, ha ezt a stílust folytatják. Bár, igaz, az Emil Rulez is befutott, meg Uhrin Benny is, szóval. Én mindenesetre valahová elpakolnám ezt a CD-t, nehogy véletlenül.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.