Shock!

október 01.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Testi Egyenleg: Ska

Jaj. Oké, értem, a webzine nevében benne van a "rockmagazin" kifejezés, de ez azért már nagyon határeset. A Testi Egyenleg egy jó pár éve működő zenekar, eddig csak pár villanásukat láttam koncerten jó régen, de akkor se fogott meg a tipikus 80-as évekbeli magyar underground-alternatív zene amit nyomtak.
Ezen a demón, ahogy a cím is mutatja, a ska stílus felé orientálódnak.

Tulajdonképpen annyira nagyon nem vészes a dolog, azt kell mondanom, minden hangszer a helyén van, pontos a dob, nem hamis se a gitár, se az ének, de valami mégis hiányzik. Ilyen zenékre szoktak bulizni a "másként gondolkodó" egyetemista fiatalok (kerek szemüveg, batikolt póló, enyhe elhanyagoltság), és erre jók is ezek a dalok. De többre nem nagyon.

Az első két dal ska-alternatív (skalternatív?) tikatikája után jön egy alter körökben szintén tipikus tangó ritmusú prüntyi, majdnem olyan az egész, mint az "A Börtön Ablakában" című opusz, csak a szöveg ez a tipikus álművészkedő izé.
Anno a Republic megélt egy ideig abból, hogy ezt a fajta zenét populárisabbá tette, bár persze a dolog művészeti értékéről megint csak vitázhatnánk.

A csapatnak lehet esetleg egy ilyen jövője, ha valahogy poposabbra vehetik a figurát, vagy megmaradhatnak a félrészeg művészlelkek pinceklubbeli ápolásánál, ha ezt a stílust folytatják. Bár, igaz, az Emil Rulez is befutott, meg Uhrin Benny is, szóval. Én mindenesetre valahová elpakolnám ezt a CD-t, nehogy véletlenül.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.