Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

A&R

The Butchers: Come Home

The Butchers: Come Home

A The Butchers zenekar leginkább kemény gitárriffjeiről és Hushegyi András jellegzetes rekedt énekléséről ismert. Ezúttal azonban egy olyan dallal rukkoltak elő a fiúk, amely biztosan mindenkit meglep majd! „A Come Home-ot öt évvel ezelőtt írtam, amikor a feleségem (akkor még barátnőm) ERASMUS-szal Drezdába utazott fél évre. Nehéz időszak volt ez számunkra, nagy volt a távolság, ezért nem tudtunk túl gyakran találkozni. Ez a helyzet inspirált a dal megírására. Amikor először eljátszottam neki, elsírta magát.“ – írja le Hushegyi András a dal keletkezését.

 

Killer Surprise: Vagyok, aki vagyok

Killer Surprise: Vagyok, aki vagyok

Az októberi HammerWorld magazin mellékleteként, Vagyok, aki vagyok címmel jelent meg a zenekar második albuma, amely a nagyobb streaming szolgáltatók (Spotify, Deezer) mellett, most már a Youtube-on is elérhető teljes egészében.

Vihar Után: A tölgy is meghajol

Vihar Után: A tölgy is meghajol

December 12-én debütált a Vihar Után zenekar A tölgy is meghajol című dala. A lágyan induló de katartikusan építkező gitárjáték, a gazdag hangszerelés és letisztult hangzás izgalmas egyveleget alkot. A műfaját tekintve az alternatív és a post-rock közé tehető szám rögtön egy nem akármilyen zenei videó kíséretében érkezett. Drexler Szilárd rendezésé...

Rocken Dogs: Amíg bírom

Rocken Dogs: Amíg bírom

Itt az Amíg bírom - megérkezett a Rocken Dogs új lemeze. A magyar hardrock rajongók igazán nem panaszkodhatnak: 9+1 pörgős, vérbeli rock n' roll nóta robbant be a budapesti-váci illetékességű zenekar december közepén debütált korongján.

Bandeath: Purpose

Bandeath: Purpose

Több éves zenei és lelki előkészítő munka után 2020. december 18-án megjelent Bandeath (Lájer András), a Trapsix zenekar énekes-gitárosának első szólóalbuma Purpose címmel. Az albumon Andris 11 tételen keresztül mutatja be az emberi lélek pozitív és negatív útvesztőit, amíg el nem jut a végkövetkeztetésig: „életünk legfőbb célja a belső békénk és a...

Rém: Berek

Rém: Berek

A Rém nevű egyszemélyes black metal formáció teljes albumáról így ír N, a dalszerző: "Emlékszem, amikor 2-3 évvel ezelőtt először jártam a Kis-Balatonon. Rengetegszer jártam korábban a Balatonon, de valahogy a Kányavári sziget és környéke kimaradt. Teljesen magával ragadott a helyszín és az a miliő, ami az egész területet körbe lengte. Az érintetle...

Atom: Így lettem összerakva

Atom: Így lettem összerakva

Nem úszta meg szárazon az évet az Atom, de itt a zenekar második nagylemeze. A 2020-as év nagyon be akarta magát írni a történelemkönyvekbe, és lássuk be, sikerült is neki. A debreceni punk rock Atom sem úszta meg az évet szárazon.

No Last Page: Végét járom

No Last Page: Végét járom

A Végét járom – szól a budapesti modern metal, post-hardcore banda legújabb dala, amely nemcsak 2020 nehézségeit foglalja össze, de egyfajta kapaszkodót is nyújt a kilátástalannak tűnő időszakban. Az új szám, már a zenekar jövőre érkező második nagylemezének előszele. A budapesti No Last Page 2016-ban még pop-punk dalokkal kezdte, mára jóval kemény...

Dream Combination: Álom

Dream Combination: Álom

Talán már találkoztatok velük korábban is, ám most az eddig tőlük esetleg megszokott feldolgozós-vonal után, most egy saját dalt szeretnének megosztani a hallgatósággal. A dal címe Álom, ami talán a jelenlegi helyzetben elég sokatmondó lehet, viszont egyúttal kellőképpen tág határokat is szabhat bárki képzeletének.

Taleteller: The Path

Taleteller: The Path

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a következő volt: "Hozzunk létre egy olyan szimfonikus metál bandát, ami kifejezetten egy történetet dolgoz fel albumonként." Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel úgy döntöttek, hogy megalapítják a Taletellert.

The Waiting Ones: Rakshasa

The Waiting Ones: Rakshasa

The Waiting Ones néven fut a többek között a Watch My Dyingból, a Superbuttból vagy a Varso zenekarból ismert Kovács Attila gitáros új projektje. A Rakshasa című dal most nálunk debütál, Attila pedig saját szavaival mutatja be a lemezt.

Lovecrose: Árulás

Lovecrose: Árulás

Novemberben érkezik a zalaegerszegi Lovecrose zenekar második stúdió albuma, amely az előző anyaghoz hasonlóan a Hammer Records (Edge records) gondozásában lát majd napvilágot. Az idei év eseményei ugyan kissé lelassították a munkát, a Minden Lángol elnevezésű album mégis még ebben a 2020-as évben megjelenik, a Hammerworld magazin novemberi mellékl...

The Wallkids: Az élet szabadon

The Wallkids: Az élet szabadon

Elkészült a The Wallkids zenekar legújabb klipje, Az élet szabadon címmel.

Phrenia: Fújjon messze

Phrenia: Fújjon messze

Fújjon messze címmel érkezett meg a Phrenia új dala a második nagylemezük előfutáraként, ami ha a járványhelyzet engedi, akkor még az idén megjelenik.

The Jet Buzz: Sun Goes Down

The Jet Buzz: Sun Goes Down

A Sun Goes Down egy pörgős pszichedelikus hangulatú dal a banda év elején megjelent On the Wrong Side című EP-jéről.

S.O.O.T.: BánaToska feat. Besnyő Gabriella

S.O.O.T.: BánaToska feat. Besnyő Gabriella

A S.O.O.T. zenekar nemrég megjelent Second Opportunity Or Trouble című lemezének nyitódalára forgatott klip a napokban debütált.

Skyabove: Seen Enough

Skyabove: Seen Enough

A Skyabove zenekar jelenlegi felállásával 2020 eleje óta működik, de a tagok barátsága ennél korábbra datálható - több évnyi közös zenélés és alkotómunka után idén elérkezett az idő, hogy nagyobb közönség előtt is bemutatkozzanak.

EiLEMA: Mother

EiLEMA: Mother

Elkészült az EiLEMA zenekar második videóklipje a tavaly megjelent Take Wing EP-ről. „Ezúttal egy komolyabb, grunge-osabb dalt választottunk, úgyhogy komoly klipet is szerettünk volna hozzá, rendezővel, koncepcióval, ahogy kell. Annak idején Jakab Péter (Jazzékiel, Klinik Label, stb.) csinálta az EP arculatát és nagy örömünkre kvázi bejelentkezett ...

KTB: Repítsen bármerre a szél

KTB: Repítsen bármerre a szél

Egy évvel legutóbbi daluk után Kovács Tamás zenekara ismét közreadott egy szerzeményt. KTB-re egyszerűsödött a csapat neve, stílusuk azonban nem változott, maradtak a közérthető, dallamos pop/rock vonalon, ha úgy tetszik, a rádiós rock műfajának keretein belül, és remélhetőleg a közeljövőben tényleg találkozunk velük a rádiókban.

Rootsters: Crazy Beat

Rootsters: Crazy Beat

„A dal az együtt zenélés öröméről szól, és arról, hogy mások is átvegyék a ritmust, lazuljanak, velünk együtt élvezzék a zenét és az életet. (Ez kicsit ilyen hippie-billy dolog.) A Crazy Beat 2015 körül íródott egy óbudai garázsban. Ekkor még nyakig benne voltunk a rockabillyben, és akkoriban ennek megfelelően lettek rögzítve a dal első verziói. Ez...

Our Last Drop: Gondolj rám

Our Last Drop: Gondolj rám

Kiegészült az Our Last Drop friss EP-je, az Éppenhogy a harmadik kiadott dallal: most már a Gondolj Rám című balladát is meghallgathatjátok. Egyúttal az egész kislemez felkerült a digitális zenemegosztó felületekre is. Az EP mindhárom dalára azonos dekorációval készült szöveges videó, a lenti linkeken mindhármat megtekinthetitek. Az artwork a banda...

Set in Stone: Chains of the Mind

Set in Stone: Chains of the Mind

„Új zenekar, új nóta, rengeteg terv és várhatóan sok-sok koncert...." - így foglalta össze röviden a néhány szombathelyi „öreg” róka által alapított Set In Stone a jelenlegi helyzetét.

Masina: Utolsó jel

Masina: Utolsó jel

A Masina nevű zenekar bemutatkozó albumának első előzetes dalához az Utolsó jelhez készült videóklip megtekinthető az lenti YouTube linken. A Mészáros Márk/EMEM Videó által rendezett klipet (akárcsak az egész nagylemez hanganyagát) a soproni MD Stúdióban vették fel.

RockOut: Az út végén

RockOut: Az út végén

Megjelent RockOut zenekar új nagylemeze, egy ízig vérig kiforrott rock/metal lemez, mindenki által befogadható énekdallamokkal, zúzós alapokon.

Lovecrose: Felkavar

Lovecrose: Felkavar

Rendhagyó rockballadával jelentkezett a Lovecrose zenekar. A csapat megszokott stílusától és hangzásától távolabb álló akusztikus dal a Felkavar címet viseli, ami az idén megjelenő nagylemezre is felkerül.

The Blindmirrors: Perfect Match

The Blindmirrors: Perfect Match

Megjelent a vintage punk 'n' rollt játszó The Blindmirrors harmadik dala, a Perfect Match, melyet egy kapcsolat (legyen az baráti, családi, romantikus) nehézségei ihlettek.

OneHeadedMan+ Mika & Joey: My Lifeless Heart

OneHeadedMan+ Mika & Joey: My Lifeless Heart

„Habár a OneHeadedMan zenekar az énekesnőnk kisbabájának születése óta félgőzzel dolgozik csak, de OHM+ néven néha kiadunk egy-egy dalt közreműködőkkel - az első ilyen dalunk az Easy Target volt a Stonedirtös Tarjányi Endrével. A jelenlegi dalban Mika Greiner és Joey Six közreműködnek. A számot magát kb. egy agresszív Audioslave dalként írnám le, a...

5. oldal / 11

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.