Shock!

október 21.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Godgiven: The Business Show

Sok-sok megpróbáltatás után, nyár elején érkezik a Godgiven tízszámos albuma Not That Godly címmel, amelynek első előfutára a The Business Show single.

0412godgiven

„Az elmúlt évek alatt sok minden változott, aminek hatása a lemezen is érezhető lesz. Az eddigi punk/hardcore/metal darálás után most már inkább a groove-ok uralkodnak. A zene kompromisszum-mentességéhez igazodik a sound is, egy nagyon élő, nyers megszólalású anyag ez, mindenféle editálás, hókuszpókusz nélkül. A műfajt majd megfejtik a szakértők, mi annyit tudunk, hogy elég tökös cucc lett...”, mondják. „A szövegek sem lettek túl kíméletesek, a fennkölt, világmegváltó gondolatokat inkább meghagytuk másoknak, ez sokkal inkább a világ, a korunk kritikai vetülete a vadember szemszögéből. Nem kell semmit szentírásnak venni, mindez csak egyéni vélemény, de ha valakinek mégis bántó lenne, akkor valószínűleg pont a lényegre tapintottunk... Ennek a dalnak a témája is ilyen kényelmetlen. Ha már úgyis mindenhol azt halljuk, hogy a rock’n’roll halott, akkor tessék, dobjunk rá földet! Inkább, mint tovább erőszakolni, miután rég végzett magával szegény. Nyilván ez nem annyira vidám téma, de a tökéletesség amúgy is unalmas. Mint ahogy mi sem akarunk tökéletesnek tűnni, főleg hogy mi is csak egy rock’n’roll zenekar vagyunk...”

A lemez hangszerfelvételei és utómunkálatai a Ghostship Recordings stúdióban zajlottak, Tóth Gábor producerkedése mellett, az énekes részeket pedig Csongor Bálint (Subscribe, Useme) gondozta. A klip Szekeres Dávid (Catasstrophy Prod., Jigokü) munkája, Alex Gábor főszereplésével.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.