Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

A&R

Gore Thrower: Vatican Deathfest

Gore Thrower: Vatican Deathfest Hosszú munkálatok után a Gore Thrower 2020 júliusban szabadjára engedi a második, Vatican Deathfest névre (fordított)keresztelt EP-jét.
 

Mezmerized: Rage

Mezmerized: Rage

A Mezmerized zenekar 2019 nyarán kezdte meg működését, azóta pedig gőzerővel dolgoznak, amely az elért eredményeken is jól látható. A csapat az előző hónapban jelentette be, hogy szerződést kötött a Blood Blast Distributionnel, amely a Nuclear Blast kiadó és a Believe digitális terjesztő közös, új vállalata. Az első dal a Blood Blast gondozásában j...

The Blindmirrors: Breakout

The Blindmirrors: Breakout A The Blindmirrors 2019 februárjában alakult Budapesten, klasszikus rock felállással: dob, két gitár, basszusgitár és két énekes. Az első próbákon már nekilátott a saját dalok írásának, aminek eredménye az lett, hogy ősszel felvették az első, tizenkét dalból álló nagylemezüket. A zenekar zenei stílusát a nagylemez felvételét követően vintage punk &...

Your Last Steps: Reményképek

Your Last Steps: Reményképek

Néhány napja megjelent a Your Last Steps zenekar Reményképek című dala, mely a közelgő ötszámos EP-jükről származik. Az EP a Haragom cipelte szekerét vesztőhelyem várába címet viseli és még idén megjelenik.

Project Ultralocrian: Hope (EP)

Project Ultralocrian: Hope (EP)

Május közepén friss EP-vel jelentkezett stábunk tiszeleletbeli tagja, Polgár Tamás (aka Project Ultralocrian). Az egyszemélyes projekt tavaly ősszel nálunk debütált Hope című synthwave-szerzeményével, s a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva az elmúlt hónapokban apránként készítette el az immár öt instrumentális számot rejtő kiadványt.

MegaHertz: Emberi tényező

MegaHertz: Emberi tényező

A MegaHertz zenekar megalakulása 2015 elejére tehető. Tuskán Zoli gitáros olyan zenekart szeretett volna létrehozni ahol a komplex, progresszív zenei megoldások jól megférnek a thrash, hc, metál, rock hangulatú részekkel, akusztikus betétekkel tarkítva. A zenekarban minden hangszernek fontos jelentősége van, a dob vagy a basszusgitár nem korlátozód...

Eugene Tooms: The Whole Nine Yards

Eugene Tooms: The Whole Nine Yards

A Eugene Tooms egy 2017-ben alakult, háromtagú fuzz rock zenekar Budapestről. A Clutch, a Down, a Wo Fat hatásait magukba olvasztva, saját hangzás kialakítására törekszenek, egyensúlyozva a „feelgood" és a betonozós riffek között, alkalmasint némi pszihedeliával fűszerezve a dalokat.

Stabbed: never_here

Stabbed: never_here

Megjelent a never_here EP a budapesti groove metalos Stabbedtől. A srácok legutóbbi anyaga a 2017-es Long Way Down sem volt egy vidám sztori, de ezúttal zenei komplexitásban, súlyosságban valamint hangulatilag is sikerült még apokaliptikusabbra venni a formát.

Kabinláz: Kihajolni veszélyes

Kabinláz: Kihajolni veszélyes

A hétéves püspökladányi Kabinláz Kihajolni veszélyes címmel új EP-t jelentetett meg. Az ötszámos kislemez egy tehetségkutató nyereményeként a debreceni MMP stúdióban készült SzegPisti vezényletével. Az EP két dalát (Húsevő, Nincs végzet) már tavaly nyilvánosságra hozták.

YEWO: Pink Cage

YEWO: Pink Cage

Megjelent az új Psychedelic Rock formáció bemutatkozó EP-jének első single-je, ami egy átfogó ízelítőt ad abból, hogy mit szeretnének a fiúk képviselni a zenéjükkel. A csapat első osztályú zenészekből áll, akik mind aktívan zenészként, színészként dolgoznak, és ez a YEWO formáción jól látszik és hallatszik. Profi az egész, úgy ahogy azt kell! A bem...

EiLEMA: Not Too Late

EiLEMA: Not Too Late

Egy kis Az EiLEMA hivatalosan egy évvel ezelőtt, 2019. május 11-én alakult meg. Iván másnap úgy gondolta, jó ötlet, ha kiugrik 4000 méterről egy működő motoros kisrepülőből. Meg is lett az eredménye, ezt látjátok a Not too late-hez készült klipben.

Trapsix: Fremenies

Trapsix: Fremenies

2020. márciusában minden megváltozott egyik pillanatról a másikra. Nekünk is változnunk kellett és el kellett fogadnunk a helyzetet, ami azóta is tart. A koncepció, ami mentén elkezdtünk haladni 2020. januárban, visszakerült a fiókba. A dalcsokor, ami eddigi pályánk legösszetettebb anyaga lesz, és amit több stúdiós session keretén belül szerettünk ...

Bypass of Anger: Fejemet fogd

Bypass of Anger: Fejemet fogd

A zenekar 2016 végén alakult Debrecenben. A stílus egyszerűen csak metál, a tagok különböző irányzatokból érkeztek. A debreceni Beholderből Sólyom Zoltán (dob) és Tamás Tibor (gitár) kiszállt, majd embereket toborzott. Hozzá csatlakozott Simon Gergő (gitár) Nemzeti Hangból és Tóth Lajos basszusgitáros. Hosszabb keresés után az énekes poszt is betel...

Empirical Chemical Music: Dark Chromatography

Empirical Chemical Music: Dark Chromatography

Meghallgatható az Empirical Chemical Music bemutatkozó albuma, az ötszámos Dark Cromatography. A formációban ott találjuk a Nadir dobosát, Fekete Szabolcsot is.

SparK: Hajtatatár

SparK: Hajtatatár

A budapesti, 2014-ben alakult SparK instrumentális progresszív trió második albuma, Second Incursion to Common Knowledge címmel a napokban vált elérhetővé minden digitális platformon.

Abigél: Seems Like

Abigél: Seems Like

Ősszel jelenteti meg első nagylemezét a Várallyay Benedek énekes/gitárosból, Milei Bálint dobosból és Ipolyi-Gáts Hunor basszerből álló Abigél. A 2018-ban alakult, több tehetségkutatón is sikerrel szerepelt zenekar most bemutatta Seems Like című dalát.

Helo Zep!: Mutass valami ujjat

Helo Zep!: Mutass valami ujjat

Új lemezzel és videóval jelentkezett a gödöllői Helo Zep! zenekar.

Gate69: Ghost

Gate69: Ghost

A januárban nagy sikerrel debütáló Pale Redeemer után ismét új dallal jelentkezik a Gate69. Az alternatív rockot játszó debreceni zenekar megint új arcát mutatja meg nemrég megjelent Ghost című szerzeményével.

Képzelt Város: Dissenter

Képzelt Város: Dissenter

A zenekar új klipjében, a Dissenterben Izland teljesen lakatlan területeire, már-már nem evilági tájaira kalauzol. A Dissenter a Képzelt Város februárban megjelent új, Samizdat című lemezén kapott helyett.

Ajna: Rengeteg

Ajna: Rengeteg

A magyar kísérleti progresszív rockzenekar, az Ajna 2020. április 9-én jelenteti meg debütáló lemezét Rengeteg címmel az Inverse Recordson keresztül. Erről jelent most meg a második kislemez, a Rengeteg, melyhez egy videóklip is társul.

Pair o’ Dice: Emlék

Pair o’ Dice: Emlék

 A már hétéves soproni zenekar nem tétlenkedik az idén sem. Ezúttal a legújabb dalukhoz készült egy videóklip, aminek a témája egy személyes rossz emléket boncolgat, erről a zenekar frontembere Szokodi Zoltán beszélt bővebben.

Meteora: Memento Mori

Meteora: Memento Mori

Megjelent a Meteora második nagylemeze a márciusi Hammerworld mellékleteként.

Icenap: Innerstate

Icenap: Innerstate

A zenekar Kádár Róbert gitáros, Farkas Zsombor dobos, Dési Kristóf basszusgitáros és Tóth Martin énekes találkozásából született 2019-ben. Az eddigi időszakot dalszerzéssel töltötték, melyből megszületett az Innerstate című dal.

Lovecrose: Nyughatatlan

Lovecrose: Nyughatatlan

Kijött egy újabb lemezelőzetes dal a zalaegerszegi Lovecrose zenekar második albumáról videóklipes formában. A dal a Nyughatatlan címet viseli, Németh Péter a Portrait Shot Photographytól rendezte és forgatta le az anyagot a zenekarnak.

InLife: Egy rész belőled

InLife: Egy rész belőled

Az InLife zenekar 2019 nyarán alakult Budapesten. Műfaját az electro, dance metallal lehetne körbeírni, de megtalálható a zenében a power metal, a hard rock és egyéb műfajok hatása is.

Eclipse Of The Sun: Things Called Life

Eclipse Of The Sun: Things Called Life

Április 25-én fog megjelenni az orosz Satanath Records kiadásában az Ecliplse Of The Sun második nagylemeze. A Brave Never World címre keresztelt anyagról a napokban felkerült a kiadó oldalaira is a már általunk korábban bemutatott dal, a Things Called Life.

Jaksa Róbert: Save Me (km. Besnyő Gabi)

Jaksa Róbert: Save Me (km. Besnyő Gabi)

Jaksa Róbert, az Ektomorf egykori, és a VolumeFeeder jelenlegi ütőse a hozzánk eljuttatott közleménye szerint „vette a bátorságot", és felvett nyolc dalt egymaga, amit úgy kell érteni, hogy a dobokon túl a gitár, a basszus és bizony az ének is tőle származik.

6. oldal / 11
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.