Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rém: Berek

1226_remA Rém nevű egyszemélyes black metal formáció teljes albumáról így ír N, a dalszerző: "Emlékszem, amikor 2-3 évvel ezelőtt először jártam a Kis-Balatonon. Rengetegszer jártam korábban a Balatonon, de valahogy a Kányavári sziget és környéke kimaradt. Teljesen magával ragadott a helyszín és az a miliő, ami az egész területet körbe lengte. Az érintetlen és háborítatlan természetnek azon kevés mentsvára ez a hely, ahol az embert minden oldalról a nyugalom és a természet csendje öleli körül. A Kis-Balaton területére lépve szinte azonnal a Téli Berek hófödte látképei jelentek meg a szemem előtt és akkor és ott már az első alkalommal eldöntöttem, hogy az akkor formálódó zenei projektemben valahogyan fel fogom használni és megpróbálom átadni azt érzést és hangulatot, amelyet ez a csodaszép táj és megye szinte áraszt magából."

"Azóta nagyon megszerettem és igazán a szívemhez nőt egész Zala megye, amit nagyrészt a Nagykanizsai származású feleségemnek
köszönhetek. A lemez szövegi és hangulati világa tehát a téli Kis-Balaton környékére próbálja elrepíteni a hallgatóját. A szövegek tekintetében igyekeztem olyan sorokat papírra vetni, amelyek megpróbálják szinte lefesteni és vizuálisan is megjeleníteni a táj szépségeit. Ennek fényében a lemez egyfajta keretes szerkezetet kapott, amely arra hivatott, hogy egységbe foglaljon egy teljes téli napot a Kis-Balatonon, a napfelteltétől kezdve egészen a napnyugtáig. A kettő között pedig megjelennek azok az elemek, amelyek lefestik magát a tájat. A köd, a rothadó nedves avar, a tó körüli láp, a környék élővilága a madaraktól a téli ragadozókon át egészen a Kis-Balatont a Balatonnal összekötő Zala folyóig mind megjelennek a dalok szövegében valamilyen formában. A lemez zenei oldalát tekintve pedig úgy érzem a dalok jóval változatosabbak és színesebben lettek, mint a Poklade esetében, azonban ezúttal is igyekeztem törekedni arra, hogy a black metál egyszerűsége továbbra fókuszban maradjon. A zenei változatosság palettáját pedig énektémák variálásával is próbáltam bővíteni. A lemezen 5 oldal dal is található, amelyen vagy teljes egészében, vagy részeiben más énekel. A felkért zenészek nagy részéhez hosszú évtizedek óta tartó barátság fűz, de olyan is van, akit a gyakorlatilag tök ismeretlenül kértem fel a vendégszereplésre. A lemezen szereplő zenészeknek ezúton szeretném újra megköszönni azt, hogy munkájukkal hozzájárultak a Berek elkészüléséhez! Jim Jones (ének: 02 – Köd, 06 – Meder), Knapp Oszkár (ének: 03 – Láp, 05 – Berek), Leiru (ének: 09 – Zala), I.: basszus, T.: dobok, Vincze Ádám (banjo: 10 – Hidden track), Illetve ezúton is szeretnék külön köszönetet mondani Katona Balázsnak, aki annak az elképesztően zseniális festménynek megalkotója, amely a lemez borítóján található!"

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 cápaidomár 2020-12-28 15:23
Nem jó.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.