Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

A&R

Tamirel: All Seasons In The Sky

Tamirel: All Seasons In The Sky

Megjelent a Riba Gergely által 2010-ben alapított, magát art/psychedelic/blues rock zenekarnak valló, budapesti Tamirel második single-je és a hozzá tartozó videóklip is. Az ‚All Seasons In The Sky' szorosan passzol a remélhetőleg decemberben megjelenő You And The World lemez koncepciójába, sőt, mondhatni ez a szám a lemez csúcspontja, ámbár nem a kiteljesedése.

 

Ghost Toast: Out Of This World

Ghost Toast: Out Of This World

A Ghost Toast egy instrumentális, kísérletezős progresszív rockzenekar, ami 2008-ban alakult Debrecenben. Dalaikban számos stíluselem felbukkan a metaltól, a világ- és filmzenén keresztül az elektronikus zenei elemekig bezárólag. Az Out of This World már a csapat harmadik lemeze, de az első, amely az Inverse Records kiadónál jelent meg.

Lepra: Whom Aeons Tore Apart

Lepra: Whom Aeons Tore Apart

Október 31-én jelent meg a Lepra zenekar második lemeze Whom Aeons Tore Apart címmel.

AdryA: When We Were One

AdryA: When We Were One

Valamikor 2018 első felében jelenhet meg a hazai AdryA első nagylemeze. A csapat most bemutatta első videóját.

Meteora: Our Paradise

Meteora: Our Paradise

Our Paradise címmel jelent meg nemrég a Meteora első teljes nagylemeze. Az album alább teljes egészében meghallgatható.

Imágó: Emlék

Imágó: Emlék

Ismert hazai underground formációk tagjaiból alakult meg az Imágó zenekar. A csapat most bemutatta első szerzeményét.

Crashlander: Life Is Strange

Crashlander: Life Is Strange

Megjelent a Crashlander második EP-je, amely a budapesti csapat harmadik zenei kiadványa. A Life Is Strange címre keresztelt minialbum a gyors, energikus dalokra fókuszál, amelyben a klasszikus punk-rock bandák hangzása keveredik a melodikus post-hardcore stílusjegyekkel.

Kozma feat. Bebe: Fények útján

Kozma feat. Bebe: Fények útján

A hazai élőzenei színpadok széles körben ismert gitárosa, Kozma Norbi ismét elkészített egy dalt, amelyben énekesként Bebe vendégszerepel.

Jack Rose: Cold Breeze

A Jack Rose művésznév Mádi Norbertet takarja, aki Jónás Tamás segítségével rögzítette a szóban forgó Cold Breeze dalt. Mint ebből is sejthető, a játék neve instrumentális gitárzene, ebben az esetben pont az évszakhoz illő hangulatban.

Z.ENEMI: Nullák meg egyesek

Z.ENEMI: Nullák meg egyesek

Megjelent az új, miskolci rap/rock/hip-hop/metal szupergroup, a Z.ENEMI első klipje, a Nullák meg Egyesek. A Magyarországon ritkaságszámba menő magyar nyelvű rap-rock produkciót kibróbált zenészek alkotják: Balogh „Juró” Szabolcs MC (Ultimate Chawoke), Csontos Krisztián (After@all, Haelo, GodDAM), Hudák Attila (Eclipse, Bíborszél), Nagy Viktor (Aft...

Gravitomagnetic Instability: Sub-Eddington Accretion Episode

Gravitomagnetic Instability: Sub-Eddington Accretion Episode

A soproni Gravitomagnetic Instability zenekar death metalt játszik, amelyben a szövegek olyan tudományos értekezéseken (tanulmányok, szakcikkek és disszertációk) alapulnak, amelyeket asztrofizika, kvantumfizika, kvantumelmélet, húrelmélet, fekete lyuk elmélet és kozmológia témakörökben írtak.

Dreamgrave: Drop The Curtain

Dreamgrave: Drop The Curtain

A hazai Dreamgrave elérkezett következő anyagának kiadási fázisához, amelynek előfutára, a Drop The Curtain single máris hallgatható, CD és digitális formában előrendelhető a zenekar Bandcamp-oldalán keresztül.

X: The Crimson Waves

Az egykori bonyhádi, instrumentális progresszív rockban utazó Station X zenekar gitárosának, nagyrabecsült kollégánknak, Cseke Ferinek még tavaly jelent meg X név alatt elkészült hatodik lemeze, amely a korábbi anyagokkal és nagy mennyiségű átdolgozásokkal egyetemben, az alábbi linkeken meghallgatható. A stílus változatlanul instrumentális prog roc...

Broken Memory: Fragile Threads

Broken Memory: Fragile Threads

A pécsi Broken Memory jelenleg négy tagból áll: Cselényi Ferenc gitáros a Perfect Symmetryből és a Metallastből lehet ismerős, Temesvári Tibor gitáros pedig az Algernonból vagy a Morrisból, társaik Petrovics Róbert énekes és Gyöngyösi Sándor basszusgitáros.

Plastic Ocean: Letmeknow

Plastic Ocean: Letmeknow

Letmeknow címmel mutatta be első videóklipjét a soproni Plastic Ocean. A zenekar első albuma novemberben érkezik.

Emma Undressed: Már ne várj

Emma Undressed: Már ne várj

Új videóval jelentkezett az Emma Undressed. A videót egy nap alatt vették fel, a beltéri jelenetek Debrecenben, a kültéri jelenetek Egyeken, a Tisza holtágainál játszódnak.

Poison Alley: Flowers Of Evil

Pár napja megjelent a Poison Alley új EP-je, a Flowers Of Evil. A zenekar tagjai Czifra Miklós gitáros (Leander Kills, ex-New Dead Project, Amigod), Bödecs András énekes (ex-The Idoru, ex-New Dead Project), Kökényes Dániel gitáros (AWS), Hornyák Kristóf dobos (Satelles, Billog), illetve Emil Björkander basszusgitáros (ex-Children Of Fall, ex-Khoma)...

Advisory: Miners With Dead Canaries

Megjelent a budapesti Advisory negyedik lemeze, a Miners With Dead Canaries. A grindcore-csapat most sem tért el a bevált puritán munkamódszertől: a dalok alapját most is Dechatel Ádám dobos hozta, majd a húros hangszerekért felelős Komlósi Dáviddal és az énekes-szövegíró Csala Bertalannal írták meg őket készre, és azonnal fel is vették a saját stú...

Kontrollzé: Hátra

A Karcagon alakult Kontrollzé nem feltétlenül mai csapat, hiszen 2004 körül kezdtek el mozgolódni, és lemezeik is jelentek már meg korábban. Ez a dal viszont nagyon is friss: májusban tették közzé.

Pearls Of Long Loved Years: Gift

Pearls Of Long Loved Years: Gift

1999 nyara. A Sziget Fesztiválon vagyok, már fogalmam sincs, melyik színpad előtt, meg hánykor, de nem is ez a fontos. A fontos az, hogy a haverom nyakában ülök, és várom, hogy kezdjen a Polly Is Dead. A fontos az, hogy fiatal vagyok, részeg és szabad. Pain-to-mine! – üvöltöm végül Polonkai Tamás felé, mikor végre megjelennek a színpadon. Ő meg kii...

Nest Of Plagues: The Faceless Ones

Megjelent a Nest Of Plagues The Faceless Ones című videója. A csapat év eleje óta dolgozik első nagylemezén.

Marcello’s Mystical Mind: Vortex Of Nonsense

Két EP után, Vortex Of Nonsense címmel jelentette meg első albumát a Marcello’s Mystical Mind. A lemez máris meghallgatható.

Grimcity: Thorns

„A videót Peter John Kissel forgattuk a Sidelight Photo Studioban. A klip vizuális alapkoncepciója egy olyan zenélős, sötét hangulatú, elmosódott képi világ volt, ami tökéletesen visszaadja a zenénk kicsit black metal irányba húzó crust/HC stílusát. A zenélős részek mellett a saját magunkkal való szembesülést úgy mutatjuk meg, hogy egy szereplő tal...

Retröxx: Elysium

A Retröxx az utóbbi években felfutott synthwave irányzat szülötte, benne a The Voidból ismert Kovács Dániellel, a Vendetta Inc.-es Salgó Norberttel és Sánta „BenzX” Bencével. Első EP-jük tavaly nyáron jött ki Retröspect címmel, az AOR-os hangulatokkal játszó Elysium már friss darab.

The Wedding At The Slaughterhouse: Vuk

Nemrég tette közzé legújabb videóját a The Wedding At The Slaughterhouse, amely a zenekar közelgő kislemezét hivatott promózni, és még két rajzfilmslágerrel kiegészítve lát majd napvilágot.

Szörnyeteg: Sosem voltam fiatal

Megjelent az intenzív punk metalt játszó Szörnyeteg első EP-je Szörnyeteg címmel. Az anyag négy számot tartalmaz nyolc percben: Sosem voltam fiatal, Metal Hammer milícia, Száz kiló, Vadász. Az EP ingyenesen letölthető az együttes Bandcamp-oldaláról , és YouTube-on is hallgatható.

Handout: Encounter

2013 tavasza óta létezik a szegedi Handout, amelynek jelenlegi tagjai Tari Balázs énekes, Soós Hannó Soma és Busa Balázs gitárosok, Bene Balázs basszer és Virág Levente dobos. A modern metalban utazó csapat első lemeze nemrég készült el, ennek első ízelítője az alább látható videó.

8. oldal / 11
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.