Shock!

szeptember 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Night Viper - Budapest, 2017. december 6.

1210nvUgyan nem ismertem előzetesen a Night Vipert, valamiért mégis úgy döntöttem, szerda este megnézem őket a Dürer Kert kistermében. Egy thrash-elemekkel is operáló, énekesnős retro heavy metal zenekar ugyanis már eleve nem lehet rossz. Ráadásul Svédországból érkeztek, a skandináv bandák pedig általában igen magas színvonalon muzsikálnak, úgyhogy ismeretlenül is adtam egy esélyt a csapatnak. Természetesen nem bántam meg.

A Night Viper járt már nálunk egyszer – a Room 41-ben léptek fel a Dead Lord és a Lizzies társaságában –, azt a koncertet azonban sajnos ki kellett hagynom. Ugyan a mások által meséltek szerint akkor tömve volt a középső Dürer-terem, az érdeklődés nyilvánvalóan nem elsősorban a Vipernek szólt, azonban így is kicsit csalódást keltő volt, hogy a buli kezdete előtt pár perccel még csak nagyjából tizenöten lézengtek a teremben. Kezdésre aztán még jöttek páran, de a csúcsnézőszám így sem lehetett több harminc főnél. Inkább volt ez nyilvános próba tehát, semmint forró hangulatú koncert, bár a megjelentek azért erősen lelkesedetek a bandáért, a csapat meg láthatóan cseppet sem volt csalódott a jelenlévők mennyisége miatt.

időpont:
2017. december 6.
helyszín:
Budapest, Dürer Kert Room 041
Neked hogy tetszett?
( 4 Szavazat )

Első blikkre az ázsiai felmenőkkel rendelkező, dögös énekesnő, Sofie-Lee Johansson vonzza leginkább a tekintetet, de a helyzet az, hogy a másik csaj, azaz a dobos Jonna Karlsson gyakorlatilag percek alatt ellopta tőle a show-t. Bár technikailag nem egy agyonképzett muzsikus, hatalmas stenk van a játékában, egyszerűen pedig nem lehetett nem odafigyelni rá, ahogy végig tele szájjal vigyorogva és veszettül headbangelve, hatalmas lelkesedéssel nyomja egymás után a dalokat. Ráadásul a családias létszám miatt mikrofonra sem volt szükség egy-egy kiszóláshoz, Jonna pedig sokszor ki is kiabált nekünk, amit minden esetben komoly ováció követett. A fókusz tehát a két hölgyre irányul élőben is, az őket kísérő srácok pedig megelégszenek azzal, hogy hajzuhatagjaik mögé bújva, egy helyben állva reszelik alájuk az alapokat. Érdekes volt, hogy ez a felosztás nem csak a színpadon érvényesül, hiszen míg a buli után Jonna folyamatosan pofázott a rajongókkal, Sofie pedig a merch-öt kezelte, addig a hím-szakasz békésen és jobbára szótlanul meghúzódott a háttérben.

A ráadással együtt kereken hatvanperces buli alatt ennyire azért nem voltak visszafogottak a fiúk sem, feszes játékukba pedig tényleg nem lehetett belekötni. Maguk a dalok is jópofák, tele vannak emlékezetes, fogós részekkel és thrashesebb aprításokkal, így élőben annak ellenére is maximálisan szórakoztató a csapat, hogy ők aztán tényleg semmi újat nem adnak hozzá a műfajhoz, és Sofie hangja is inkább csak korrekt, mintsem igazán kiemelkedő. A koncert végén sikerült rápillantanom a setlistre, mely szerint az első hat tétel az idei Exterminatorről érkezett, majd ezt követte szintén hat a 2015-ös debütről, illetve még egy új dal, a hallottak alapján pedig muszáj is leszek begyűjteni mindkettőt.

A Night Viper egyelőre ugyan nem több, mint egy a burjánzó retro-színtér csapatai közül, de az biztos, hogy kevés náluk szimpatikusabb brigádot láttam mostanában. Remélem, legközelebb már nagyobb tömeg előtt találkozunk.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Vicki 2017-12-12 15:55
KÖSZÖNET az írónak - főleg az ott +jelentek nevében (is) - ezért a beszámolóért!!! öröm volt olvasni, mert előjött bennem és visszaemlékezte m az aznap esti koncertre. IMÁDTAM!!! nekem személy szerint zeneileg is irtóra bejött a koncert, amit meg Te írtál, azzal is teljes egészében 1etértek! fantasztikus volt a hangzás és a látvány is, na meg persze a hangulat, amit a zenekar 1re csak fokozott, mind a jó számokkal, mind pedig az azok közti beszólásokkal/bekiabálásokkal . tényleg nagyon energikus előadást láthattunk és hallhattunk, az ember egy percig sem unatkozott, és minden szem-fül végig Rájuk szegeződött, én a csajok mellett imádtam a 3 gitárost is! :) :D és valóban nagyon barátságosak voltak a buli után is, készségesen fogadták a dedikáltatókat és a fotózkodókat. brilliáns este volt, biztos hogy ha tehetem, megyek legközelebb is!
Idézet
 
 
+5 #1 19EmpEroR75 2017-12-10 15:54
Köszönöm a beszámolót!
Én általában fenntartásokkal kezelem ezeket a retro-dolgokat, de a Night Viper tényleg szimpatikus banda. A két eddigi lemezük nem váltja meg a világot, újdonságot nem rejt - viszont szerintem jó hallgatni. És ami a koncertvideókbó l lejön (bizonyos okok miatt egy ideje nem járok bulikra, így jobb híján beérem ezzel), hogy őszintén élvezik azt, amit csinálnak, és baromi energikusan tolják a zenéjüket, plusz a technikai részt sem lehet elvitatni (rám jellemző módon anno Sofie miatt kattintottam az egyik videóra, mivel távol-keleti, így egyből felkeltette az érdeklődésem).
Jonna tényleg nem a világ legszínesebb és legtechnikásabb dobosa, de az az energia, amivel nekiesik a cuccnak, az tényleg tiszteletre méltó.
Bírom ezt a csapatot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.