Shock!

július 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

KISS Forever Band & Bruce Kulick - Budapest, 2015. október 3.

1007kfb4Bátran kijelenthetjük, hogy a KISS Forever Band hazánk tribute zenekarainak legjobbja. Bár feldolgozás-csapatok között több igen kiváló produkció is van az országban (elég csak a sajnálatos egybeesés folytán Váry Marciékkal ezen a szombat estén épp egyszerre, csak máshol játszó Iron Maidnemre gondolni), ilyen elhivatottsággal és minőségben tán senki sem nyomja. Nem véletlen, hogy a kezdeti hobbizenekarból az elmúlt húsz évben külföldön is ismert és elismert produkció fejlődött ki, amely néhány igen rangos elismerést is kivívott az évek során. A KISS Forever Band idén ünnepli huszadik születésnapját, az ünnepi koncertre pedig pedig Bruce Kulick, a KISS 1984-től tizenkét éven keresztül regnáló szólógitárosának fellépése tette fel a koronát.

időpont:
2015. október 3.
helyszín:
Budapest, Barba Negra Music Club
Neked hogy tetszett?
( 6 Szavazat )

A KFB két órát meghaladó programmal készült, előzenekar helyett pedig egy Bruce-szal folytatott beszélgetés szolgált felvezetőként, amelyben a házigazda szerepét Jeszenszky Zsolt látta el. Előzetesen valami olyasmire gondoltam, hogy Bruce akusztikus gitáron eljátszik pár nótát, közben pedig sztorizgat, ehelyett azonban egy nagyjából háromnegyedórás interjút nézhettünk végig, amely a színpadon zajlott, gitárok helyett mindössze két bárszék felhasználásával. Amellett, hogy Bruce Kulick végtelenül szimpatikus, laza és szórakoztató figura, összességében nem épp ilyen egy ideális nyitóprodukció, amellett pedig nem mehetek el szó nélkül, hogy Jeszenszky Zsolt több esetben is meglehetőseken komolyakat bakizott. Angolul hibátlanul beszél, de sajnos több olyan tárgyi tévedése is volt, amelyek a ciki kategóriába tartoztak.

1007kfb2

Az interjút követően a meghirdetett műsorhoz képest minimális csúszással, valamivel negyed tizenegy előtt lépett színpadra a KFB, ahonnan aztán 130 percen keresztül le sem lehetett robbantani őket. A műsor előtt azon gondolkoztam, vajon ugyanúgy full maszkban lépnek-e fel, mint jó ideje mindig (anno, a hőskorban ugye még csak fél arcfestéssel nyomták), lévén Bruce Kulick sosem játszott a maszkos KISS-ben, de utólag abszolút jó döntés volt, hogy a megszokott festéssel és fellépőruhákban ünnepeltek. Ahogy az is, hogy meglehetősen sokáig csigázták a közönséget, Bruce ugyanis csak bő fél óra elteltével, Maróthy Zoli gitárszólója után lépett színpadra, majd közölte, hogy „Let's play something from Alive III!", és belekezdett az Unholyba.

Természetesen Zoli is a színpadon maradt, így a KISS-klasszikusok háromgitáros felállásban követték egymást. Egész pontosan öt tétel érkezett Bruce-szal, amelyek közül a Hide Your Heart kissé váratlan választás volt, a többi (Tears Are Falling, Domino és Crazy Crazy Nights) azonban abszolút sláger-kategória. Bruce láthatóan nagyon élvezte a fellépést és a kiemelt figyelmet: ahogy megjegyezte, sosem játszott még a maszkos KISS-szel korábban, sőt, KISS-nótát sem konferált még fel a színpadon, abból egyértelműen az jött le, számára is több ez a fellépés pár régi nótával való haknizásnál. A Hide Your Heart előtt Maróthy Zolit külön is dicsérte, de a zenekarról is az elismerés hangján szólt, majd az utolsóként elnyomott Crazy Crazy Nights után elhagyta a színpadot, illetve vélhetően a klubot is, mivel a koncert végén már a Kulick-merch darabjait is hiába kerestem a pultnál.

1007kfb1

A koncertnek természetesen messze nem volt még ekkor vége, hiszen éppen hogy csak túl voltunk a játékidő felén. A szokásos KISS-slágerparádé (egyetlen kevésbé nyilávnvaló, kvázi különlegesség hangzott csak el, az Almost Human) mellett Szűts László és a Lemezbörze magazin is felköszöntötte a zenekart, illetve átvettek egy tortát is saját maguktól, amibe Pocky természetesen rögtön, még a színpadon bele is evett.

A szülinapot méltóképpen sikerült megünnepelni tehát, amihez az is hozzájárult, hogy Váry Marci szerint talán még sosem látták őket ennyien Budapesten. Az biztos, hogy kezdésre kellemesen tele lett a Barba Negra, a jelenlévők pedig végig együtt énekelték a megunhatatlan KISS-dalokat Marciékkal, én pedig egy kicsit megint elhittem, hogy az eredeti négyest látom. Boldog szülinapot, KISS Forever Band! Még vagy húsz évet nektek!

Fotó: Barba Negra Music Club

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 bogar 2015-10-07 11:44
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - bogar:
Bruce-szal elhangzott még az Unholy is.

Mint ahogy ez szerepel is a cikkben :)


Jóvanna! :-)
Idézet
 
 
+3 #2 Draveczki-Ury Ádám 2015-10-07 11:03
Idézet - bogar:
Bruce-szal elhangzott még az Unholy is.

Mint ahogy ez szerepel is a cikkben :)
Idézet
 
 
+2 #1 bogar 2015-10-07 10:53
Bruce-szal elhangzott még az Unholy is. A Hide Your Heart pedig egyáltalán nem kakukktojás, hiszen az eredeti KISS is játszotta az idei turnén.

Azon én is bosszankodtam, hogy a Kulick merch cuccok eltűntek a koncert végére, mert ki is néztem, hogy mit fogok venni, csak nem akartam egész koncert alatt szorongatni a portékát.

Egy dolog miatt nem tudok szó nélkül elmenni, de ambivalens érzéseim vannak, egyrészt Marci hangja egyszerűen nem illik a Stanley témákhoz. Szabályosan kínlódik bizonyos hangokkal. (Mondjuk rohadt nehéz Stanley-t jól énekelni.) Talán érdemesebb lenne úgy belenyúlni a dalokba, hogy jobban feküdjön!? Másrészt pedig hatalmas tisztelet illeti Marcit, hogy vállán viszi a produkciót, immáron két évtizede!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.