Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bleeding Through, Cult Of Luna - Budapest, 2005. február 22.

A Record Expresses kontakt csábított nagyon erre a bulira, s mivel a Bleeding Through uccsó lemeze egészen bejött, végül beadtam a derekam. Mire leértem, elhelyezkedtem, megittam egy sört, már végeztek a magyar bandák és kezdett a svéd Cult of Luna.

időpont:
2005. február 22.
helyszín:
Budapest, Süss fel nap
Neked hogy tetszett?
( 0 Szavazat )

Velük kapcsolatban egy szál infóm sem volt, gondoltam, hogy a szokásos, durva, őrlő hc lesz. Tévedtem! Olyan volt a zene, mintha a csapat erős Pink Floyd kúrán lenne, a nóták végig borongós, elszállós, lassú részekből álltak, csak elvétve bukkant fel egy-két gyorsabb taktus. Borzasztóan nem jött be, amit csináltak, megfeküdte a gyomromat az egész. Ha lemegyek egy HC buliba, pusztítást, energiát akarok, nem elszállt depressziót!

Ezt meg is kaptam az amerikai Bleeding Through-tól. Hihetetlen lendülettel nyomták a nótákat, szinte forrt a levegő. Az egész terem együtt zúzott az énekes Brandan Schieppati-val, de a többiek is kivették a részüket a vehemenciából! Főleg a roppant csinos szintis csaj nyújtott impozáns látványt, ahogy fürtjeit vadul lóbálva headbangelt a jobb szélen! Lehet, hogy hiba volt lemondani az interjút?!

Sajnos itt is volt elszállás, de nem a banda, hanem a komplett cucc füstölt el a buli közepén. Mintha valaki lekapcsolta volna a biztosítékot, hangszerek, mikrofon, fények, minden elszállt a színpadon. Szerencsére hamar sikerült helyrerakni a dolgokat, pedig komolyan megijedtem, hogy vége, ennyi volt. Hangzás szempontból egyébként sem a legjobb hely a Süsi, egy borospincének jobb az akusztikája, de, hogy ráadásul még ilyen dolgok is megtörténnek… Nonszensz!

Mindegy, eme kis intermezzo nem szegte kedvét sem a publikumnak, sem a zenekarnak, folytatódott a zúzás, sőt, a stage divingra való felhívás sem maradt eredménytelen. Bocsássatok meg, de nótákat nem tudok említeni, tekintve, hogy ismereteim eléggé hiányosak a témában, de volt sok az új lemezről meg néhány régebbi cucc is előkerült. Körülbelül ötven percet nyomtak Bleedingék, aztán a nagy ovációra való tekintettel még két ráadást. Picit lehetett volna több, de a jelenlévők közül nem hiszem, hogy sokan tértek volna csalódottan haza.
Három-négy hónapra most megint letudva a HC-adagom.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.