Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Static-X: turnédátumok már vannak, de még mindig nem tudni, ki énekel majd

Júniusban startol a Static-X húszéves jubileumi turnéja az Egyesült Államokban. A körúton a banda eredeti felállásának háromnegyede áll majd színpadra egy meg nem nevezett énekessel.

0123static

Június közepén indul a Static-X tavaly bejelentett jubileumi/visszatérő/akármilyen turnéja Észak-Amerikában. A körúton a zenekar alapfelállásának három hangszerese, Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Ken Jay dobos áll színpadra, ám – noha egy hivatalos, négyes promófotót már közzétettek – egyelőre még nem jelentették be, ki énekel majd a 2014-ben elhunyt névadó frontember, Wayne Static helyén. A kép alapján többen is találgatásokba kezdtek a kommentszekciókban, és a Powerman 5000 énekese, Spider éppúgy felmerült lehetséges jelöltként, mint Chad Gray (Hellyeah, Mudvayne), de biztosat természetesen nem tud senki… A turné mindenesetre a Memorial Tribute To Wayne Static alcímmel fut, és a Devildriver játszik rajta társult headlinerként, a koncerteket pedig a Dope nyitja majd.

A zenekar valamikor még idén egy új lemezt is kiad Project Regeneration címmel. Az anyag persze a szó szoros értelmében véve nem új, hiszen a trió a Wayne után maradt befejezetlen zenei ötleteket, énektémákat rakta össze friss dalokká Ulrich Wild producer segítségével. A végeredmény tizenkét-tizenöt dalból áll majd, és máris számos neves kolléga jelezte, hogy szívesen hozzátenne valamit a befejezetlen dalokhoz: noha még semmit sem véstek kőbe, felbukkanhat az anyagon David Draiman, Ivan Moody, Al Jourgensen, Dez Fafara, Edsel Dope, Burton C. Bell és további pár neves énekes is.

Camposékat persze máris rengetegen támadják a turné miatt, hiszen Wayne halála idején a hangszeresek közül senki sem volt beszélőviszonyban az énekessel. Szintén pikáns színezetet ad a mostani megmozdulásnak, hogy amikor Wayne Static-X-ként akart turnézni nem sokkal a halála előtt, de nem tudta a névtulajdonos Campost megfelelő ütemben fizetni, a basszer a névhasználatot is megvétózta.

 

Hozzászólások 

 
#1 NOLA 2019-01-24 09:32
Tutti, hogy Axl! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.