Shock!

július 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sosem voltunk barátok, de rengeteg zenekar működik így”

0609waynetonyIsmét vége a Static-X-nek, akik három év szünet után tavaly nyáron alakultak újjá teljesen átgenerálozott felállásban. Wayne Static azért döntött a befejezés mellett, mert nem tudott megegyezni a banda egykori eredeti basszerével, Tony Camposszal a névhasználati jogokról.

A zúzós, indusztriális hatású groove metaljáról elhíresült, az ezredforduló környékén több sikeres albumot is kiadott Static-X 2009-ben vonult meghatározatlan időtartamú pihenőre, a frontember Wayne Static mindenesetre nem bírta túl sokáig egyedül, és 2012 nyarán ismét összehozta a zenekart, méghozzá egy új felállásban, egy Ashes nevű gitárossal, Brent Ashley basszerrel, illetve Sean Davidsonnal. A csapat ősszel koncertezni kezdett, ám a körutat egy időben Wayne súlyosra fordult sérvproblémái miatt idő előtt be kellett fejezni. Azóta nem történt sok érdemleges a banda környékén, de most úgy tűnik, nem is fog, és végleg pont kerül a Static-X történetére.

Habár a korábbi tagság – azaz Tony Campos basszer, Koichi Fukuda gitáros és Nick Oshiro dobos – tavaly nem kifogásolta Wayne újonnani törekvéseit, sőt, a ma többek között a Soulflyban és a Ministryben játszó Campos még egy barátságos hangú közleményben is támogatásáról biztosította egykori zenésztársát, a helyzet végül mégsem bizonyult ilyen idillinek. Static saját bevallása szerint fizetett egy bizonyos részesedést a névhez kapcsolódó jogokat vele együtt fele-fele arányban tulajdonló basszernek, ám miután Campos akkor is meg akarta kapni a neki járó összegeket, miután a Static-X Wayne gondjai miatt leállt a turnézással, elmérgesedett a helyzet.

„Megkérdeztem Tonyt, tarthatnánk-e egy kis szünetet, hiszen ha nem dolgozom, hogyan fizessem ki őt?”, idézte fel a történteket Wayne. „Nem szarom a pénzt, nem pénzből vagyok. Ő viszont elküldött a picsába. Azt mondta, oké, hogy sérvem van, de attól még jár neki a lóvé. Pár hónap szünetet kértem, mire ismét turnézni kezdünk, de nem ment bele. Ebben az is közrejátszott, hogy berágott rám, miután pár interjúban azt nyilatkoztam: a Static-X tagjai sosem voltak igazán jó barátok, és sosem lógtunk együtt. Tony erre azt kérdezte: ha azt mondtam, nem vagyunk barátok, akkor miért is segítene nekem? Én meg: baszd meg, haver, ez üzlet! És ez az igazság – sosem voltunk barátok, sosem lógtunk együtt. Ezzel a világon semmi gond nincs, rengeteg zenekar működik így. Ezzel semmi rosszat nem állítottam róla vagy a többiekről, mert az eredeti felállásban remek összhang működött, óriásiak voltunk a színpadon. De miután lementünk onnan, már nem beszélgettünk. És ahogy mondtam, ez egy csomó bandánál működik így. Kit érdekel ez? Mi ezzel a gond? De így ez a vége, mert Tony nem ment bele abba, hogy szünetet tartsak. El kellett mennem megoperáltatni magam, de nem lett volna hajlandó engedélyezni a kihagyást a fizetésekben, így a megállapodásunk kútba esett, vége, és a Static-X-nek is vége. Itt a vége. Nem lesz többé Static-X. Az utolsó emailben, amit küldött, Tony azt írta, reméli, soha többé nem kell beszélnünk egymással. Azt válaszoltam neki, hogy nyugodtan higgyen nekem, most hall felőlem utoljára. Így váltunk el, ami tök szar, mert szomorú, ha valaminek így kell befejeződnie. De ez is sok csapatnál megtörténik.”

Wayne elméletben nem zárja ki, hogy a jövőben valamikor még együtt zenéljen korábbi társaival Static-X-ként, ám ehhez arra lenne szükség, hogy bocsánatot kérjenek tőle.

A legutóbbi Static-X soralbum, a meglehetősen harmatos Cult Of Static 2009-ben jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 the raven 2013-06-10 11:45
A töltelék nem felesleges-ettél már töltött káposztát töltelék nélkül?:)
Idézet
 
 
+9 #4 Jesse 2013-06-09 20:50
Ha a banda szót kiveszem a hozzászólásodbó l akkor tök olyan mintha magadról beszélnél :) persze véleményed lehet. :D
Idézet
 
 
-8 #3 Béla 2013-06-09 19:17
Tucat, töltelék, felesleges banda volt és kibaszott idegesítő.
Idézet
 
 
+6 #2 codename333 2013-06-09 09:34
Kár érte.Szerettem amit csináltak.Jó zene volt.Sajnálatos h így kellett véget érnie.
Idézet
 
 
+6 #1 kéjsóvár bohóc 2013-06-09 07:46
Jó kis zene volt ez!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.