Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Old school új albummal érkezik ősszel Budapestre az Annihilator

November 18-án Budapesten is ismét fellép az Annihilator, méghozzá a Testament és a Death Angel társaságában. Jeff Waters mester már nagyban dolgozik az új albumon is, amit a szóban forgó turnén tervez bemutatni aktuális zenésztársaival.

annihilator_k2015_02

Mindenképpen az év egyik legjobb turnéjának ígérkezik a Testament, az Annihilator és a Death Angel őszi európai köre, amely Magyarországot is eléri, és Jeff Watersék már egy friss nagylemezt promotálnak majd a koncerteken. A kanadai speed/thrasherek már nagyban dolgoznak is az egyelőre cím nélküli, ősszel érkező anyagon, amely Jeff szerint természetesen nagyon jó lesz. „Általában nem szoktam előzetesen azt mondani a soron következő albumról, hogy ez most fantasztikus lesz, bla-bla-bla, most viszont igen, mert csessze meg, szerintem tényleg az egyik legjobb, amit valaha készítettünk”, mondta a gitáros/énekes a Metal Waninak. „És ennek talán az az oka, hogy volt egy társproducerünk is, aki velem közösen írta a zenét. Rich Hinksről, az angol basszusgitárosunkról beszélek, akinek a jelenléte komoly seggberúgást jelentett számomra is: feléledtem tőle, és ráébresztett egy csomó mindenre. Sokat beszélt arról, mi mindent szeretett a korai Annihilator-stílusban, és egyértelművé tette: nem szükséges megpróbálnom lemásolni a korai lemezeket, az ilyesmi ugyanis a legnagyobb hiba a világon. Anélkül terelt vissza ehhez a vonalhoz, hogy megfordult volna a fejemben: oké, akkor most csináljunk valami olyasmit.”

Waters szerint az új album leginkább az első két lemezt, az 1989-es Alice In Hellt és az 1990-es Never, Neverlandet idézi, de ezúttal természetesen továbbra is ő énekel. „A dalszerzés végén döbbentem rá: a szentségit, de hát Rich rávett, hogy pontosan azt csináljam, amit sosem lett volna szabad, vagyis visszatérni a gyökereinkhez, és megpróbálni előrukkolni valami olyasmivel, ami majdnem olyan jó, mint az első néhány. És szerintem pontosan ilyen is lett az eredmény…”

Jeff emellett hangsúlyozta: egyénibb énektémákban gondolkodott, mint a legutóbbi, 2015-ös Suicide Societyn, ugyanakkor ezen a téren is a korai Annihilator refrénszegényebb megközelítése érvényesül majd. „Dalszerzőként nagy kísértés fogós refrénekben gondolkodni, hiszen annál fogósabbak maguk a dalok is. Most viszont szakítottam ezzel a hozzáállással, és azt csináltam, amit a korai időkben, amikor nem törődtem a refrénekkel: minden a teljes nótáról szólt, és nem a kórusok köré építettem a dalokat. Mert túlságosan is beszippantott az utóbbi hozzáállás az utóbbi években. Most annyit mondtam: oké, kezdjünk egy intróval, egy szólóval, ugorjunk egy verzére, egy bridge-re, egy refrénre, és mind legyen a lehető legjobb ahelyett, hogy mindent csak egy fogós refrén köré építünk. Felerészben működött is ez a megközelítés, a másik felében meg azt csináltam, amit általában szoktam. De a többi tényleg nagyon bizarr, mint a korai időkben.”

További részletek és bővebb információk az őszi koncertről itt.

 

Hozzászólások 

 
#3 Doktorúr 2017-06-14 13:40
Az Annihilator (azaz Jeff Waters) nagy tragédiája az, hogy az első három (na jó, négy) lemez után rendkívül hullámzó színvonalú stúdióanyagokat ad ki. És pont egy ekkora gitárzseni tesz így! Sokkal, sokkal több van Jeffben, ennek dacára az ő tudásának felével (sem) rendelkező muzsikusok tudnak egyenletes színvonalon dolgozni. Nem értem, nem értem...
Idézet
 
 
+3 #2 valarmorgulisz 2017-06-13 22:08
Kismillió alkalom volt az elmúlt 10évből, amikor épp kijelentette az aktuális lemezről, hogy mennyire fasza lesz. Tisztán emlékszem 2éve még le is pontozta előre, hogy az új hány pont lesz. Ezt az Alice és Neverland album hasonlítgatást meg abbahagyhatná már 2007 óta valahogy nem hiszi el ő sem szerintem.

Ettől független ez az évtized elég bomba neki eddig. Remélem nem kúrja el a jó szériát.
Idézet
 
 
-3 #1 Tulus 2017-06-13 16:55
Pont írni akartam, remélem nem Jeff fog énekelni... de mégis :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.