Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Januárban ismét színpadra áll a Mood

2019-ben, tizenhét év szünet után, egyetlen önálló koncert erejéig újra színpadra áll az idén decemberben huszonöt éves, kultikus doombanda, a Mood. A koncert január 4-én lesz a Barba Negrában.

0504mood

A hazai szcéna alapvető és nemzetközileg is (el)ismert zenekara nyolcéves pályafutása alatt négy nagylemezt jelentetett meg, legutóbbi, a The Fourth Ride of Doomanoids 2001-ben, a Hammer Records gondozásában látott napvilágot. A sort az utolsó koncertről kiadott hivatalos bootleg DVD, a The Last Ride Of Doomanoids zárta, a tagok a Magma Rise, Stereochrist és Wall Of Sleep zenekarokban vitték tovább a banda szellemiségét. Most pedig ismét színpadra lépnek.

„Az elmúlt tizenhat évben már jó néhányszor felmerült annak az ötlete, hogy jöjjünk össze, leginkább mások szorgalmazták", mondja a csapat. „Volt, hogy egészen közel jutottunk a megvalósításhoz, de aztán mégsem realizálódott. Most viszont, azzal, hogy december 18-án lesz huszonöt éve annak, hogy a Mood megalakult, úgy gondoltuk, hogy ez megfelelő alkalom arra, hogy tisztelettel emlékezzünk meg az elhunytról, és legalább a tetszhalál állapotába hozzuk vissza, egy időre. Így aztán tizenhét év után, jövő év elején színpadra áll a Mood. Egyetlen önálló hazai koncertről van szó, amennyiben viszont olyan lehetőség adódna, elsősorban külföldön, amely annak idején, mivel nem léteztek még tematikus fesztiválok, nem is merülhetett fel még lehetőségként sem a zenekar számára, azzal természetesen élni szeretnénk. Néhány hónapot szánunk erre, azután lezárul a történet, ez a terv. Nagy örömmel térünk vissza... egy időre."

A január 4-i koncert alkalmából újra elérhetőek lesznek a Mood-albumok, a Barba Negrában rendezendő buliról pedig koncertfelvétel is készül. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 woldy 2018-05-04 22:35
Wow....szóhoz se jutok :O
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.