Shock!

október 02.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mood: The Fourth Ride Of Doomanoids

Beszélő cím, merthogy ez már a negyedik korongja a hazai doomszterek legjobbjának. Az előző, '99-es Wombocosmic-kal azóta sem tudtam teljesen megbarátkozni, valahogy nem azt vártam tőlük, ami ott és olyan formában szerepel, ezért kicsit tartottam tőle, hogy az új korong világa merre mozdul majd.

megjelenés:
2001
kiadó:
Hammer
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 14 Szavazat )

Szerencsére már az első nótát hallva legördült az a bizonyos szikla a szívemről, igen, igen, ez az! Habár Holdampf Gábor magasabb tartományokban énekel, ami elsőre kicsit furcsán hatott, viszont azok a riffek! Ehhhh... És azok a refrének! Ahogy ez az ős-Sabbath riffeken alapuló ikergitáros doom zene (hejj, de szépen meghatároztam) előkúszik a hangfalakból, azt csak imádni lehet. Van ezen a korongon minden, majd' nyolc perces lassulás, isteni refrénekkel megspékelt lendületes dal, rockosabb beindulás - ami koncerteken biztos, hogy hengerelni fog -, és még egy St. Vitus feldolgozás is (Ice Monkey), amire biztos, hogy Wino mester is nagyokat bólogat. Szóval nem lehet belekötni most a dalokba, sőt. Mindezek mellé a Burning Slow demót (bazi jó még mindig, időtlen, és süt belőle a hitelesség) is megkapod a dupla cd második részén, melyre a Lonely Is The Word című Sabbath feldolgozás is felkerült, amit ugye egy kinti tribute albumhoz rögzítettek a srácok. Kell ezt még fokozni? Erősen ajánlott anyag rajongóknak, gyűjtőknek, és a doom zenével csak most ismerkedőknek egyaránt!

Viszont. Bár a hangzás sokat javult (jelen korongnál a hangmérnöki székben Greg Hemming csücsült), még mindig nem "a tökéletes Mood hangzás". Legyen ez a legnagyobb bajuk, ez pedig egy erős kilences.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.