Shock!

július 14.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Mood: The Last Ride Of Doomanoids

Sokszor és sok helyen leírtuk már, miért és mennyire király volt a Mood, ezért most nem is ismételném a korábbiakat. Akit érdekel, üsse föl nyugodtan bármelyik cikket az archívumban... Koncentráljunk tehát csak a szóban forgó dvd-re, mely sok más érdekesség mellett az évek óta feloszlott zenekar wigwamos búcsúbuliját tartalmazza, némelyest sufnituningosan.

megjelenés:
2007
kiadó:
Hammer
Neked hogy tetszik?
( 7 Szavazat )

A hang teljesen korrekt, viszont a képanyag bájosan amatőr. Bár nincs róla hivatalos infó, de véleményem szerint maximum 3-4 kamera vehette a koncertet. Valószínűleg a zenekar sem gondolta, hogy hivatalosan is meg fog jelenni a felvétel, vélhetőleg inkább a házi archívum számára készült. Nincsenek tehát mega-fények, színpadkép meg tényleg semmi, és a kamerába megeresztett cinkos félmosolyok is hiányoznak, az anti-rocksztárokból álló Moodtól mindig is távol állt az ilyesmi.

Van viszont nagybetűs Muzsika és Hangulat. Utóbbi mondjuk közel sem jön át annyira a felvételből, de aki volt valaha Mood bulin, az tudja, mennyire áradt a zenekarból és közönségéből egyaránt az elhivatottság, a zene szeretete. Meglehet, akiknek soha nem volt szerencséjük Holdampf Gabiékhoz élőben, ezen dvd alapján nem fogják érteni miért hozsannáztak sokan (köztük jómagam is) arról, hogy a Mood egyike volt a valaha létezett legkiválóbb magyar koncertbandáknak. Érzések közvetítésére alkalmatlan a dvd formátum, ennek a bandának pedig éppen az volt a veleje, de azért higgyétek el, tényleg kivételes volt a csapat.

A tizenöt számos búcsúkoncerten kívül számos egyéb érdekességet rejt a dvd, melyek közül a legnagyobb doomster mennyország egyértelműen a Kirk Windsteinnel közösen elnyomott Down klasszikus, a Lifer, de ütnek a régi E-klubos, Riff-Röff-ös nóták is.

Kötve hiszem, hogy új emberek figyelmét hívná fel ez a dvd a zenekarra, kimerítő és részletes ajándék viszont a régi rajongóinak. Nekik kihagyhatatlan!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.