Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iomminak rengeteg dala van egy esetleges Sabbath albumhoz

Tony Iomminak nem kellene lázasan és görcsösen erőltetnie magát, ha esetleg új Black Sabbath lemezt szeretne készíteni egykori (jelenlegi?) kollégáival, mert hegyekben állnak nála a riffek és dalötletek – derült ki a gitáros egyik friss interjújából.

„Őszintén szólva nehezen emlékszem vissza a múlt hónapra vagy a múlt hétre, de a nagyon régi dolgok tisztán megmaradtak”, mondta Iommi a VH1 Radio Networknek frissen megjelent életrajzi könyve, az Iron Man: My Journey Through Heaven And Hell With Black Sabbath kapcsán. „Vicces, de Ozzy ugyanígy van ezzel (kivéve, ha a ’80-as évekről beszélünk, ahonnan bevallottan alig valami dereng az énekesnek – a szerk.), így aztán rengeteget dumálunk a több mint harminc évvel ezelőtti eseményekről. De ha múlt heti dolgokról kell szót váltanunk, egyikünknek sincs ötlete… Még a tegnapról sem”, nevetett a gitáros.

Iommi az interjúban elárulta: ő maga tonnányi zenével rendelkezik egy esetleges új Black Sabbath albumhoz. „Folyamatosan írok, rengeteg témám van. Csak lemegyek az otthoni stúdiómba és játszogatok, felveszek ezt-azt. Van egy hangmérnököm, aki beprogramozza ehhez a dobokat, bármit. Szóval számtalan ötletem akad, akármihez is akarnék fogni a közeljövőben, de a végén általában úgy alakul, hogy célirányosan írom a dalokat, amikor már van egy konkrét ötletem, hová megy majd a nóta, milyen felállással vesszük fel, és így tovább. Először ezek szoktak összeállni, bár maga a dolog nem feltétlenül a terveknek megfelelően alakul… Az énektémához igazodva például simán megváltoztathatom utólag a riffeket.” Amikor arról kérdezték, fizikailag minden ős-Sabbath tag készen áll-e egy újjáalakulásra – ezzel nyilvánvalóan a düledező egészségi állapotú, többször is szívproblémákkal küzdő Bill Wardra utalva –, Iommi kitérő választ adott. „Ki tudja? Lehet, hogy valaki kidőlne. Még az is lehet, hogy én. Majd meglátjuk. De legalább mindenki beszél a többiekkel.”

Tony októberben elismerte a Terrorizer magazinnak, hogy a Black Sabbath négy eredeti tagja nemrég közösen próbált, és mindannyian nagyon élvezték a zenélést, ám azt illetően továbbra sem mondott semmit, hogy mikor várható tőlük bármilyen kézzelfogható életjel. Augusztusban a gitáros még meglehetősen indulatosan reagált arra a Birmingham Mail nevű lapban megjelent hírre, amely szerint ismét összeállt a zenekar eredeti felállása, állásfoglalásában azonban nem feltétlenül magát a tényt cáfolta. Ezután csak olaj volt a tűzre Ozzy távolléte és gyermekeinek lebegtetős nyilatkozata az énekes életéről szóló film díszpremierjén. Az énekes októberben végre elismerte, hogy a háttérben zajlanak az előkészületek, de további konkrétumokat ő sem mondott.

 

Hozzászólások 

 
#2 janómanó 2011-11-03 00:18
Van az úgy hogy, találkozol egy régi barátnőddel,pas iddal -ex feleséggel, férjeddel- el tudtok beszélgetni, egy vacsi, tea, sör, bármi más mellett, haza is mehettek, óriási is lehet megint, újra, a szex, de az biztos, hogy a gyermek nem lesz hasonlatos, ahhoz amit már nagyon régen együtt neveltek....
Idézet
 
 
+1 #1 Venomádi 2011-11-02 16:41
Én ebből vagy egy újabb szólóalbumot képzelek el, vagy egy más felállást, esetleg új Sabbath énekest, de így erre nem sok esély van szerintem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.