Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: ismét összeállt az ős-Black Sabbath!

Az utóbbi napok pletykái ezúttal nem hazudtak: Tony Iommi hivatalosan is megerősítette a Birmingham Mailnek, hogy a Black Sabbath eredeti felállása ismét összeállt, és már próbálnak egy világkörüli turnéra, illetve hamarosan nekilátnak egy új stúdiólemeznek is.

!!!UPDATE: TONY IOMMI CÁFOL!!!

Habár az év elején komoly oda-vissza cáfolatok mentek a Sabbath táborban, Iommi elismerte: a háttérben már régóta folynak a munkálatok a nagy négyes összeállásán. „Ozzy volt a legrosszabb helyzetben, hiszen rengeteg tévéinterjút ad, és állandóan kérdezgették a reunionről. Mindig azt mondta, sosem mond sohát, nekem meg panaszkodott, hogy nem tudja, mit válaszoljon..."

A legendás Osbourne – Iommi – Butler – Ward négyes legutóbb 2005-ben turnézott, közösen utoljára a következő évben jelentek meg nyilvánosan, amikor beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Ezt követően Tony és Geezer ismét összehozták a Ronnie James Dio-féle Sabbath felállást Heaven And Hell néven, Ozzy pedig újból a szólópályájára kezdett koncentrálni. A helyzetet tovább árnyalta Ozzy és Iommi jogvitája a Black Sabbath név használata felett, amelyről végül is peren kívül sikerült megegyezniük. „A terjedő spekulációk és híresztelések miatt szeretném leszögezni, hogy nem kerül sor a Black Sabbath eredeti négy tagjának semmiféle újjáalakulására, akár lemezfelvételről, akár turnézásról van szó", tette közzé honlapján februárban Geezer Butler basszusgitáros. A nyilatkozat közvetlen előzménye Ozzy egy januári interjúja volt, ahol az énekes azt állította: a háttérben már zajlanak az egyeztetések a négyesfogat következő világkörüli turnéjáról és egy esetleges új albumról is. Geezer tavaly év végén maga is kijelentette, hogy a banda mind a négy tagja szeretne közösen dolgozni a jövőben, igaz, azt is hozzátette, hogy Ozzy aktuális szólóturnéja miatt belátható időn belül nem kerülhet sor a dologra. Eszerint persze mind tudták, mi készülődik, csak nem bírtak megspórolni némi lebegtetősdit...

Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler és Bill Ward új nagylemeze a tervek szerint 2012 folyamán kerülhet a boltokba. Ez lenne az ős-Black Sabbath első új dalokat rejtő teljes anyaga az 1978-as Never Say Die óta (azóta csak két friss dal jelent meg tőlük még a '98-as Reunion koncertalbum bónuszaként). Ozzy és Tony júniusban már össze is raktak pár ötletet. „Nagyon várjuk a dolgot, és a zene, amit írtunk, tényleg jó", mondta a gitáros. „Erősen a régi, eredeti zenéinkre hajaz." Egyetlen dolog akadályozhatja a terveket: Bill Ward egészségi állapota. Billnek 1998-ban már volt egy szívrohama, többek között a Sabbath első teljes újjáalakuló európai turnéját is ezért nem tudta vállalni abban az évben. „Volt egy műtétje pár hónapja is, meglátjuk, hogy van most", kommentálta Tony a dobos mostani kondícióját.

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 Nert 2011-08-16 22:15
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=162068
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.