Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikában és Nagy-Britanniában is a listák élén nyithat az új Black Sabbath

0613sabbathIgen komoly esély mutatkozik rá, hogy beteljesül Ozzy Osbourne híresen nagy álma, és az énekes végre életében először felkerülhet az amerikai listák első helyére: a Hits Daily Double első napi eladások alapján becsült adatai szerint a Black Sabbath új lemeze, a 13 bivalyerős nyitást produkál majd a tengerentúlon. Nagy-Britanniában szintén kinéz a Sabbathnak az első hely.

120-130 ezer példányban fogyhat az Egyesült Államokban megjelenésének hetében az ős-Black Sabbath harmincöt év óta kiadott első nagylemeze, amelynek minden józan számítás szerint elégnek kell lennie a Billboard-lista első helyezéséhez (összehasonlításképp: az eheti éllovas Queens Of The Stone Age-nek ennél lényegesen kevesebb eladott lemezzel, 91 ezer példánnyal is sikerült megcsípnie a csúcsot a friss ...Like Clockworkkel). Nagy-Britanniában ennél nehezebb dolga lesz a zenekarnak, itt ugyanis komoly verseny várható az első helyért a Beady Eye új lemezével, a BE-vel. Ez a formáció az Oasis három egykori tagját, Liam Gallagher énekest, illetve Gem Archer és Andy Bell gitárosokat tömöríti. Az Official Charts Company becslései szerint igen kevés, mindössze párezer példányon múlhat, végül melyik zenekar kerül fel az élre.

A Sabbath eddigi legjobb helyezése a nyolcadik pozíció volt a Billboard Top 200-on, ezt azonban nem tegnap érték el, hanem 1971-ben, a Master Of Reality albummal. A banda az 1998-as Reunion koncertlemezzel a tizenegyedik helyen nyitott Amerikában, a Dio-féle inkarnáció, a Heaven & Hell 2009-es The Devil You Know anyaga pedig szintén a nyolcadik helyig verekedte magát 30 ezer példányos első heti eredménnyel. Az Egyesült Államokban Ozzy szólóban a 2007-es Black Rainnel jutott a legmagasabbra: ekkor a dobogó harmadik helyére állhatott fel a maga 152 ezer példányos első heti eladásával. Az énekes legutóbbi önálló albuma, a 2010-es Scream a negyedik helyen nyitott 81 ezer albummal. Nagy-Britanniában a Sabbath első és egyetlen listavezető nagylemeze az 1970-es Paranoid volt, azóta az 1983-as Born Again kapaszkodott a legmagasabbra, a negyedik helyre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.