Shock!

május 30.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Barrow: Nincsenek már érzések

A Barrow 2007-ben alakult, a dobos Szegő Márton és az énekes/gitáros Tóth Balázs hozták létre, bőgőst azonban meglehetősen sokáig kerestek, így végül csak tavaly februárban sikerült felvenniük bemutatkozó anyagukat, a hét számot tartalmazó Nincsenek már érzéseket.

Világosan látszik, hogy a Sepultura/Ektomorf vonalat lőtték be maguknak a fiúk, hiszen mindegyik nóta egyszerű, ám húzósnak szánt riffekből kíván építkezni, itt-ott törzsi ritmusokat is bevetve, sajnos azonban a megvalósítás elég gyenge. Ötlettelenek és elcsépeltek a témák, ráadásul gyakran pontatlan az egész, és ettől egész egyszerűen nincs húzása a daloknak. Maga a hangzás sem túl jó, kevés a gitár, a bőgő rettenetesen szól, és túlzottan ki lett emelve az ének.

Bad hangja is illeszkedik a fenti irányvonalhoz, talán Csatóhoz van a legközelebb, és nagyjából rendben is van, a szövegek viszont elég gázosak! Eleve nincsenek rímek, és maga a mondanivaló is elég elcsépelt, a megvalósítás meg szájbarágós.
Valószínűleg a Kornt is szeretik a srácok, a második nótát hallgatva (Szánalmas emberek) ugyanis gyakran beugrott Jonathan Davisék ritmusvilága, és szintén ezt a vonalat erősíti az, hogy egyáltalán nincs szóló a lemezen. A Maradokban egy Koko nevű srác is vokalizál (1Killembrace, Empyema), de sokat nem javít az összképen ő sem.

Összességében sok a félóra a Barrowból, baromira lefáraszt az anyag, hiszen a változatosságnak és ötletességnek még szikrájával sem lehet találkozni rajta. Rengeteg gyakorlás, sokkal jobb dalok, kiforrottabb szövegek és változatos énektémák; amíg ezek terén nincs óriási fejlődés, a Barrow csak egy lesz a közepesnél kicsit rosszabb zenekarok közül.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.