Shock!

április 18.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Qntal: Silver Swan

Nem vagyok egy nagy folk- és középkori zene szakértő, mindenesetre „tisztán" jobban szeretem ezt a zenét, mint metalba oltott verzióját. Időnként eljutnak hozzánk efféle muzsikák is, valószínűleg azért, mert általában rockerek körében is népszerű a műfaj – nyilván ezért van ez a csapat is metal kiadónál. Német nyelvterületen hatványozottan szeretik az ilyesmit, nem véletlen, hogy a 15 éve működő Qntal már az ötödik albumnál tart.

megjelenés:
2006
kiadó:
Drakkar / Focusion Promotion
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Nagy meglepetéseket nem okoz a lemez: középkorias, folkos, reneszánszos meg a jóégtudjamilyen hangulatok szintetizátorral, autentikus hangszerekkel, itt-ott finom elektronikával és szép hangú énekesnővel. Mindenki tudja, milyen, mert ha máshol nem, kosztümös filmekben biztos hallott ilyesmit – nem beszélve arról, mennyire szeretik az efféle zenei betéteket bizonyos metal bandák is.

Mint ahogy valószínűleg senkinek (el nem tudom képzelni, hogy valaki rámondja erre, hogy „egy rakás szar"), nekem sincs különösebb problémám ezzel a fajta zenével, időnként kimondottan tetszik is, de ötvenakárhány percen át baromi unalmas, ráadásul a német nyelvű dalokkal szemben komoly fenntartásaim is vannak. Ebben a stílusban a The Moon And The Nightspirit szerintem sokkal jobb, azt a lemezt egy pillanatig nem untam, ráadásul ők magyarok is (na, végre valami hazait is dicsérhetek a külföldi produktummal szemben).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.