Shock!

május 30.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Methedras: Recursive

Az olasz Methedras még 1996-ban alakult, majd számos tagcsere után született meg a mostani, évek óta stabil felállás. Egy EP, valamint két promo cd megjelentetése után megnyerték az olasz Battle of the Metal Bands versenyt, minek köszönhetően felléphettek a Wacken fesztiválon, valamint megjelenhetett első lemezük Recursive címmel, még 2004 végén.

megjelenés:
2004
kiadó:
Risestar Promotions
pontszám:
4,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az infolap szerint a banda célja az old-school thrash hagyományainak teljes tiszteletben tartásával, de a mai követelményeknek megfelelően ápolni a nagy öregek örökségét. A zene ezen szellemiségnek teljesen meg is felel, leginkább az olyan klasszikus germán bandák korai lemezei ugranak be, mint a Kreator vagy a Destruction, de akadnak amerikai hatások is, a Time to Die például kifejezetten testamentes. Nem rosszak a dalok, de a klasszikus thrash klisék elpuffogtatásánál többet ne várjunk, mindezt hörgős/üvöltözős énekkel kísérve, néhány nótában pedig kifejezetten jó a szóló.

Mindenesetre azért ez még inkább demós szint, ami sajnos igaz a hangzásra is. Borzalmasan szól a dob és a gitárok is iszonyú erőtlenek, a basszusból meg csak valami halk massza hallható a háttérben. Különösen a sűrűbb részeknél nagy a gáz, ilyenkor alig lehet valamit kihámozni a nagy csörömpölésből. A nóták minősége is hagy még kívánnivalót maga után, így hiába 31 perc mindössze a lemez, kissé unalmassá válik a végére.

Abban azt hiszem egyetért velem mindenki, hogy egy rossz hangzású, közepes nótákkal telepakolt thrash lemez manapság erősen fölösleges. Sajnos a Recursive is ilyen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.