Shock!

január 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Juglans Regia: Visioni Parallele

Nem tudom, a zenekar stílusa vagy olasztudásom miatt nyertem meg én a Juglans Regia lemezét, de valószínűleg mindkettő közrejátszhatott: a firenzei csapat ugyanis anyanyelvén nyomja a hallgatóbarát, talán valamennyire hardnak nevezhető rockmuzsikát.

megjelenés:
2008
kiadó:
Akom Productions
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Tulajdonképpen nem is annyira vészes a dolog, kár, hogy a nyelvismeret ellenére ki nem állhatom az olasz nyelvű könnyűzenét. Lehet, a mindig divatos, hányinger-keltető giccs-slágerek miatt alakult így, de tény, hogy (népszerűség tekintetében) Olaszország Eddájának számító, tradicionális hard rockot játszó Litfiba együttest is röhejesnek tartottam már 1995 környékén is.

A Juglans Regia esetében a zene sem annyira érdekes, de meg kell, mondjam, az első nóta (L'ultimo respiro) még jól is indult: a kezdő riffek majdhogynem alátámasztották azon, a név alapján támadt gyanúmat, hogy ez valami progos dolog lesz. Nos, nem így alakult: ez a 40 perc nem más, mint totálisan jellegtelen, modern rádiórock (alteros hatásokkal, de mint említettem, hard beütésekkel is); röhejesen erőlködő, affektáló, egy hangszínt használó énekessel; tisztességes zenei alapokkal (még szerencse); hosszú és unalmas dalokkal.

Otthon biztos kajolja őket az egyetemista-sznob-sales manager réteg, a valószínűleg menő szövegek miatt is (melyeket, nyelvtudás ide vagy oda, nem voltam hajlandó elolvasni) – igazi Szigetre való banda - kár, hogy ha olasz nyelvű, agyonhype-olt előadóra van szükség a helyi egyetemista-sznob-sales manager törzsközönség kulturális horizontjának tágítása végett, akkor Jovanottit szokták előszedni a szervezők. Na, a Juglans Regia-t szintén imádná a közönség és ráadásul olcsó is lenne...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.