Shock!

október 23.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ion: Mádre, Protégenos

Az Ion projekt nem máshoz, mint Duncan Pattersonhoz köthető, aki az Anathema oszlopos tagja volt. Hiába esik érdeklődési körömön kívül az anyabanda, ennek a lemeznek nem túl sok köze van az Anathema zenéjéhez: amit itt hallunk, az tulajdonképpen nyugodtan begyömöszölhető a felettébb elcsépelt, de útmutatónak még mindig megfelelő „world music" kategóriába.

megjelenés:
2006
kiadó:
Equilibrium Music
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Full nemzetközi a közreműködő zenészgárda (görög, mexikói, ír, ausztál, orosz résztvevőkkel); lehetetlen, eddig nem létezőnek hitt hangszerek szólalnak meg és a muzsika tobzódik a különféle világrészek folkzenei hatásaiban. Suttogás; elhaló és szépen csilingelő női ének; elnyújtott, monumentális kompozíciók; kellemes melódiák; ódon szépség – ezek a muzsika legfőbb jellemzői.

Duncan ezt a lemezt nevezi eddigi legszemélyesebb hangvételű munkájának, valóban, hallatszik a szív-lélek és mélyen meg is érint a hangulata, az pedig, hogy végül is nem válik unalmassá, egyenesen óriási dolog. Olyasmi zene ez, mint hogyha a Saviour Machine-ből kivonnánk a metalt, a rockos hangszereket (bár dob és basszus azért akad) és női énekkel helyettesítenénk Eric Clayton fájdalmas hangját – ezáltal kimondottan pozitív kisugárzása lesz a muzsikának.

Minden bizonnyal komoly rajongótábora van az Equilibrium kiadó által képviselt stílusnak (akárminek hívják is, az egyszerűség kedvéért maradjunk a „world music" megnevezésnél) világszerte, ők újra egy megfellebbezhetetlen minőségű anyagot kapnak kézhez, Anathema rajongók pedig nyilván kötelező érvénnyel beszerzik. Tegyék, mert tényleg színvonalas munka.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.