Shock!

február 23.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Forrest Jump: Killusion

Újabb zenekar a cseh Élysion kiadótól. Ráadásul ismét földijeik, és az ő lemezük is egyaránt tartalmaz cseh és angol nyelvű nótákat is. Több párhuzam viszont nincs, hisz míg az Interitus gothic metalban mozgott, addig Forrest Jumpék egy sajátos elegyét nyomják a metal muzsikának.

megjelenés:
2005
kiadó:
Elysion
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Zenéjükben van egy nagy adag stoner hangulat, elsősorban Pepa Michalek hangjának, valamint a riffeknek köszönhetően, fűszerezik viszont mindezt helyenként némi rappeléssel, súlyossággal, valamint olyasmi modern megközelítéssel, amiről az itthoniak közül többször is beugrik a Cyborn meg a Haelo neve. Alapvetően a zene jellege mégis tökös, kissé retro ízű metal muzsika, elég ötletesen előadva.

A nyitó My Might teljesen király és az azt követő Kill my Memories is húz, annak ellenére, hogy az elején hallható rap betét elég fura. Aztán a harmadik nóta már csehül szól. A Prö-Test kissé súlyosabb, az elején dallamosabb ének-kísérlettel. Nem kellett volna! A negyedik, Frozen Fire meg inkább Therapys, főleg a leállós nyugis részek miatt, Pepa Michalek hangja miatt viszont megint csak erőteljesen előjön a stoner feeling. Aztán a Frozen Fire nagyjából viszi is tovább ezt a vonalat, megspékelve egy nagyon király southern rock gitártémával. A dallamos ének viszont ebben is gyenge, sajnos egyre biztosabb vagyok benne, hogy Pepának csak az áll jól, mikor kiereszti szőrös torkából az állatot, a finom dallamok nem igazán fekszenek neki.

A Final Countdown szerencsére nem Europe feldolgozás, de így is mélypont a butus a refrénjével meg a szaggatott alaptémájával. A My Private Race aztán megint jópofa a kluttyogásával meg az egymásnak felelgető kétféle énekkel. A Pretvoreni ismét királyság lenne, full olyasmi zene, mint amit Moodék csináltak itthon, csak hazavágja a cseh szövegelés. Brr, haragszom! Az Under Fire szintén jó kis darab, semmi különös, csak jóság hallgatni. A Hanopis aztán megint nem az igazi, de nem csak a cseh szövegelés miatt. A lemezt a Lost Again Again zárja, ami borzalmas. Szintis alapon szörnyű gitárhangzással elsikált riff, kis üvöltözéssel meg iszonyú hamis énekkel. A borító szerint ez billentyűs verzió, gitár kísérettel. Ők tudják...

Nem tudom, az Élysion kiadónál követelmény-e minden anyagra pár anyanyelvű dal, de roppant bosszantó, hogy ez már a második olyan lemez, amit a néhány gyengébb dal ellenére is bármikor szívesen hallgatnék, ha nem lenne rajta az a két-három cseh borzalom!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.