Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Christian Epidemic: keresztény(ellenes) ragály

Christian EpidemicNem lehet okuk panaszra a lemezre éhes vásárlóknak, a Nephilim kiadó ontja magából a hazai undergroundot, műfajilag széles korlátok között. A sok éve még Euthanasia néven indult Christian Epidemic a szokásos demók és egy EP megjelentetése után a győri kiadó kötelékébe lépett. Lemezük egyik érdekessége, hogy magyar, illetve angol nyelven is megjelenik, nem titkolva a hazai rajongók iránti tiszteletet és a külföld felé tapogatózást. A csapat körüli eseményekről a karcos torkú Széles Zsolt számol be lapunknak.

Hogyan akadtatok a Nephilim kiadóra? Miben segítenek, támogatnak benneteket?

A kiadó gyakorlatilag felfigyelt ránk. Egy új üzletükben már árulták a Gyász EP-t, és amikor megalakultak, akkor úgy döntöttek, hogy kemény vonalon minket választanak. 3 albumra szóló szerződést kötöttünk, mindenben támogatnak bennünket, segítenek, értem itt a stúdióköltség, borító, videoklip költségeit és az interjúszervezést.

A zenétekben már a kezdetektől markánsan megmaradt a Kreator hatása. Mennyire volt ez tudatos?

Egyáltalán nem tudatos, a zenénket sem tudatosan írjuk, azt próbáljuk kiadni magunkból, ami bennünk van.

A lemez angol nyelven is megjelenik. Ez a ti kérésetekre történt vagy a kiadó ötlete volt? Mit láttok ebben reálisan, van esély külföldi kiadásra is?

Igen, angolul is meg fog jelenni a lemez, Divine Orgy címmel, ezt is a Nephilim intézi, valószínűleg egy nyugati kiadóval karöltve fogják kiadni. Ha jól tudom ez a Last Episode, de ez még nem 100%. Ez a mi ötletünk volt egyébként. Az biztos, hogy a death metalnak az angol az anyanyelve, mi mégis szerettük volna megtisztelni a magyar közönséget ezzel a magyar nyelvű anyaggal. Amikor a Gyász EP-t kiadtuk két nyelven, azt egy szintfelmérésnek szántuk, és az volt a tapasztalat, hogy a számok magyar nyelven nagyon tetszenek a rajongóknak.

Úgy hallottam sikerült klipet is készítenetek. Melyik dalra? Ki finanszírozta, és hogy sikerült szerintetek? Hol lehet látni?

A videoklipet a Fájdalom koronája című dalunkra írtuk és még tavaly ősz elején vettük fel. Ez még a szerződés előtt volt, tehát mi finanszíroztuk. Néhány nagyon tehetséges dunaújvárosi filmes készítette. Mi nagyon elégedettek vagyunk a munkájukkal. Szerencsére 3 helyen is lehet látni a klipet (Z+, ATV, Music Box), remélhetőleg a zeneszerető emberek tetszését is elnyeri.

Idén is össze tudtok hozni egy turnét? Mennyire nehéz ezt megszervezni milyen buktatói vannak számotokra egy ilyen országjárásnak?

Nyáron nagyobb fesztiválokon lehet velünk találkozni. Ősszel pedig lemezbemutató turnéra indulunk. Sajnos a jelen helyzetben nagyon kevés zenekar tud nullára kihozni egy turnét. Először is a magas benzinárak miatt, ezenkívül a rock klub helyzet is olyan amilyen, amit ugye nem kell taglalnom. Sajnos nagyon kevés ember veszi komolyan a munkáját, sok helyen még a nagyobb zenekarokat is lusták kiplakátozni. De minket ez sem tud eltántorítani, egy metal zenekar csak úgy létezhet, ha koncertezik - mi pedig szeretünk koncertezni.

A Shock! válogatás segített valamiben, hasznos volt számotokra?

Volt néhány ember akivel beszélgettünk és a Shock! cd-n hallottak először a zenekarról. Mivel a klip is erről a nótáról készült, a koncerteken az emberek egy kicsit jobban ismerik, mint az új album többi nótáját.
A lemezbemutató koncert Győrben lesz a Nephilim Fesztiválon, ahol július 1-én játszunk. Az új albumra és a magyar szövegekre visszatérve érdekes dolog lehet, hogy az albumra - bár még csak egy hónapja van a boltokban - máris kaptunk néhány perrel fenyegetőző telefont. A felháborodás oka az album belső borítója, illetve néhány számunk dalszövege. Hát kétségtelen, hogy ezt az albumot se nem a HIT Gyülekezetének, se nem a Jehovistáknak szánjuk. Ez azonban a jó terjesztést is bizonyítja, ezek szerint már egy hónap alatt is sok helyre és sokféle emberhez eljutott a lemez.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.