Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: Friedman? Menza? Poland? Lombardo?

1128davedaveMég mindig nem szólalt meg hivatalosan a Megadeth a hét bizonyosan legnagyobbat robbant metal-híre, a zenekar lefeleződése kapcsán. A találgatások persze egyből beindultak: a csapathoz kapcsolódó közösségi oldalakon valóságos rajongói offenzíva indult Marty Friedman és Nick Menza visszahozataláért, de állítólag egy harmadik Dave is nyitott lenne a közös zenélésre a Mustaine / Ellefson-tengellyel...

Továbbra sem kommentálta hivatalosan a Megadeth Chris Broderick gitáros és Shawn Drover dobos pár nappal ezelőtt bejelentett távozását, és egyelőre azt valószínűsítjük, ez pár napig még így is marad (bár persze ki tudja): Dave Mustaine családjában súlyos tragédia történt, a zenekar főnökének néhány héttel ezelőtt eltűnt, időskori demenciában szenvedő anyósának holttestét csütörtökön találták meg a hatóságok, így a vöröshajú most bizonyosan az otthoni dolgokkal foglalkozik, nem pedig a zenekarral.

Broderick és Drover dobbantása persze egyből beindította a rajongók fantáziáját: tekintve, hogy milyen poszton zenélő arcok távoztak egyszerre a bandából, nyilván ember nincs a földön, akinek nem futott át az agyán, hogy talán a legklasszikusabb és legsikeresebb felállás újonnani összeállása készülődik Marty Friedman szólógitárossal és Nick Menza dobossal. Az érintettek persze korábban mind tagadták a hasonló pletykákat: noha Mustaine 2010 környékén, a Rust In Peace húszéves évfordulója kapcsán bevallottan nyitott lett volna valami hasonlóra, legutóbb már meglehetősen keresetlen párhuzammal érzékeltette averzióit a dologgal kapcsolatban, és korábban azokról sem nyilatkozott éppen túl kedvesen, akik ilyesmiben reménykednek. A Japánban saját jogon is szupersztárnak számító Marty Friedman az elmúlt csaknem tizenöt évben egyszer sem mondott olyat még csak érintőlegesen sem, hogy szívesen zenélne ismét Mustaine-nel és David Ellefsonnal, Nick Menza pedig ugyan 2004-ben visszakerült a zenekarba, ám gyakorlatilag azonnal távoznia is kellett, mert nem volt formában – ekkor igazolta le Dave a helyére Shawn Drovert.

Menza jelenleg egyébként éppen két másik ex-megás muzsikussal, Chris Poland gitárossal és James LoMenzo basszerrel zenél egy új csapatban. Egyesek emiatt egyenesen azt valószínűsítik, hogy a dobos akár Polanddel együtt is visszatérhet majd a zenekarba, ám ennek meg ellentmond, hogy noha Chris jóban van Mustaine-nel – és vendégeskedett is a 2004-es The System Has Failed lemezen –, a régi idők közös önpusztításait maguk mögött hagyva, gyógyult heroinistaként mindketten többször lenyilatkozták: emberileg az a legjobb, ha nem töltenek túl sok időt a másik társaságában.

Még érdekesebb az a hír, amelyről a Blabbermouth egyik olvasója számolt be, bár ez már elég erősen a pletykaszinten mozog: az illető Genfben, Svájcban vett részt Dave Lombardo egyik dobklinikáján. „Az autogramosztás közben Dave egyértelművé tette, hogy nyitott a Megadeth irányába, amennyiben megkeresik", írta a hírportálnak a Philip L. nevű olvasó. „Miközben aláírta nekem a Fantômas The Director's Cut lemezét, megemlítettem neki, hogy a Megadeth tegnap óta új dobost keres. Lombardo vigyorogva felnézett rám, és más rajongók előtt, szó szerint azt mondta nekem: tudom, épp most hallottam, Dave-nek megvan a számom, szóval várok... Ránk nézett, mosolygott, aztán folytatta a dedikálást. Lehet, hogy csak tréfált, de ezek alapján nyitott a gondolatra, hogy ő kerüljön Shawn Drover helyére. Úgy tűnt, őszintén érdekli a lehetőség."

Egyvalaki biztosan nem tér vissza a zenekarba a régi arcok közül, de ez aligha meglepő: Shawn Drover testvére, Glen Drover kategorikusan kizárta a lehetőséget. „Sosem fog megtörténni", írta a rajongói érdeklődésekre válaszul a gitáros a Facebookon. „Most más jó dolgokkal foglalkozom. Még egyszer: sajnálom, de nincs rá esély, hogy valaha is még egyszer csatlakozzak a Megadeth soraihoz."

 

Hozzászólások 

 
+1 #18 a.75 2014-12-12 16:11
Megvan az új dobos, csak még nem árulták el ki az.
Ezt a videót Mustaine fia posztolta a fészbukkon a minap:
https://www.youtube.com/watch?v=-fiLKg69qH8

Többség szerint ez Menza!
Idézet
 
 
+8 #17 valarmorgulisz 2014-12-01 10:07
Idézet - bélféregtámadás :
Elég szar már a mostani Megadeth,nagyjá ból mindegy ki száll be.


Ha nem lennék ennyire végtelenül lusta, te pedig nem lennél ilyen végtelenül érdektelen, megcáfolnám eme kritikus hozzászólásod.

Hála Istennek, itt vagy nekünk te bmeg fény az éjszakában, aki elmondja, hogy milyen fos épp a Megadeth. Jóságos ég ember...te jóságos atyaég.
Idézet
 
 
-9 #16 bélféregtámadás 2014-12-01 09:59
Elég szar már a mostani Megadeth,nagyjá ból mindegy ki száll be.
Idézet
 
 
+2 #15 Weber Atta 2014-11-30 17:48
Nem alacsonyodok le ilyen semmirevaló metál szintre, de köszönöm, hogy megszavaznátok a bizalmat. Jó gyerekek vagytok! :) Mindörökké rnr!
W.Attila
Idézet
 
 
+2 #14 Dokibácsi 2014-11-30 13:46
Szerintem kiváló opció lenne dobosként Jon Dette! Rugalmas (gyorsan tanul - ld. beugrás egyszerre a Slayerbe és az Anthraxbe), no meg húz is mint a mozdony. Remekül hozhatná a Nick Menza-vonalat.
Idézet
 
 
+2 #13 cápaidomár 2014-11-28 23:51
Idézet - Richard Linklater:
Hornyák Petya, Wéber Attus, esetleg a Mechanix gyerek...


Haha, látom rendesen rácuppantál az Oszjánra.

:-D
Idézet
 
 
-8 #12 Richard Linklater 2014-11-28 19:27
Hornyák Petya, Wéber Attus, esetleg a Mechanix gyerek...
Idézet
 
 
+8 #11 Venomádi 2014-11-28 16:43
Én majd az Annihilatorba szállok be, csak szólok előre! Ne kelljen találgatni :) Igaz még az Alice in Hell covert nem játszottam fel, de napok kérdése :D
Idézet
 
 
+2 #10 a.75 2014-11-28 12:02
Úgy néz ki, hogy Tom Hunting...
Idézet
 
 
+3 #9 zombee 2014-11-28 11:41
És miért kell 40-50-es gitárosban gondolkodni? Rengeteg jó gitáros van a fiatalabb generáció soraiban, akár más, kisebb csapatoktól is csábíthat el egyet. Szerinted melyik az a sikeresnek mondható fiatal thrash csapat huszonéves gitárosa, amelyik ne mondana igent a Megadeth-tagságra? Ol Drake az Evile-ből pl. még szabad is.

Idézet - tama1975:
Dobosra bizos lesz jelentkező! Gondolom Lombardo mellett Portnoy is jönne ( kb egy turné erejéig) :) A gitáros nehezebb tészta lesz, ha nem akar korábbi arcokhoz (ami szerintem kb Al Pitrellit jelent) visszanyúlni. Elsőre meglehetősen kevésnek tűnik számomra a kb 40 és 50 közötti, technikailag megfelelően képzett, jól kordában tartott egóval rendelkező és viszonylagosan józan életet élő metal gitáros, aki éppen bandát keres és beillene a Megadethbe. Marty és Nick tényleg adná magát, de igazából semmi értelme nem lenne, mert Máté Péter szavaival élve: ...ami elmúlt, soha nem jön vissza már...! Az ő korszakuk a Megadethben lezárult.
Idézet
 
 
+3 #8 nekem8 2014-11-28 11:40
Én meg leginkább annak örülnék ha nem a megadeth-el hanem az álomprojektjéve l foglalkozna mustaine.
Tudjátok amikor pár éve kitalálta hogy ő, meg ellefson meg hetfield, meg lars készítenének egy közös lemezt.
Na az mekkora lenne... :)
Idézet
 
 
+7 #7 queensryche999 2014-11-28 11:16
Két ex-taggal kapcsolatban tudok megalapozott tippet írni.

A fenti sorokra, az elmúlt pár év híreire-nyilatkozataira , valamint az illető zenei pályájának pozitív alakulására alapozva - elég jól megtalálta a helyét Japánban - Marty visszatérésére tulajdonképpen 0% esélyt látok. Nick esetében pedig Mustaine nem kicsit degradáló nyilatkozatai teszik kétségessé az újra-belépést. Persze bármi lehet, de Marty szinte esélytelen, Nicken pedig nagyon meglepődnék.

Ahogy korábban írtam, rengeteg "éhes" zenész van, szerintem közülük kéne választania. Még az sem baj, ha egy tök ismeretlen arc. Amennyiben persze hosszú/hosszabb távú tervei vannak, mert egy újra összemelegedős tour erejéig még akár korábbi tagokat is bevonhat.
Idézet
 
 
+1 #6 a.75 2014-11-28 10:28
Justis Mustaine nem tud gitározni?
Idézet
 
 
+3 #5 kamikaze 2014-11-28 10:12
Most mondjam azt, hogy egy Friedman, Loomis, Lombardo (vagy Portnoy), DiGiorgio + egy k.jó énekessel kiegészített (pl. a fiatalkori Mike Vescera-ra hajazó) Cacophony 2.0-ért sokkal jobban tudnék lelkesedni? Úgyis a szupergroupok szezonja van manapság.
Az biztos, hogy MegaDave-nek nagyon a zsebébe kell majd nyúlnia, ha megfelelő zenészeket akar a csapatba. Jelenleg ugyanis egy kissé stagnál vagy lejtmenetben van a népszerűségük, amin ha változtatni akar, nagyot kell dobnia.
Idézet
 
 
+5 #4 Draveczki-Ury Ádám 2014-11-28 08:23
Idézet - tama1975:
A gitáros nehezebb tészta lesz, ha nem akar korábbi arcokhoz (ami szerintem kb Al Pitrellit jelent) visszanyúlni.

Pitrelli egy zsoldos, és szerintem Mustaine nem tud annyit fizetni, mint a Trans-Siberian Orchestra. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.