Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mustaine szerint „hülye vagy álmodozó”, aki Friedman és Menza visszatérését várja

0915megadethNoha pár éve még inkább a sejtetősdi volt rá jellemző, Dave Mustaine immáron kategorikusan kizárja a Megadeth legnépszerűbb felállásának újjáalakulását Marty Friedmannel és Nick Menzával. Friedman eközben éppen új szólólemezén dolgozik, amelyet minden eddiginél súlyosabbnak és metalosabbnak ígér.

„Állandóan azt halljuk, hogy csináljuk meg ismét a Rust In Peace-t”, mondta Mustaine a Las Vegas Sunnak, miközben – természetesen – ismét a kedvezőtlen fogadtatású idei Super Collider lemez miatt kellett magyarázkodnia. „Ez tényleg baromi könnyű lenne, de hol maradnak az ilyesmiből a művészi törekvések? Azt is állandóan nekünk szegezik, hogy vissza kellene hoznunk Martyt a zenekarba. Miközben Marty nem akar a Megadethben zenélni. Kilépett, magától ment el – szóval a legjobb lesz, ha mindenki túllép végre ezen. Nick pedig nem valami egészséges, elég csak megnézni akármelyik friss videóklipjét. Vagyis aki abban reménykedik, hogy visszajönnek, az vagy hülye, vagy álmodozó. Amikor lemezt készítesz, nem teszed fel az életedet egyik vagy másik dal sikerére, illetve bukására, hiszen lesz, akinek bejön a zene, és lesz, akinek nem. Az új album a Billboard-lista hatodik helyén kezdett. Amennyiben ez kudarcnak minősül, simán együtt tudok élni a dologgal…”

Ami Marty Friedmant illeti, a gitáros jelenleg egy új albumon dolgozik, amelyet karrierje legsúlyosabb produkciójának ígér, és ígérete szerint tele lesz jól ismert metal muzsikusok vendégszereplésével. „Manapság rengeteg nagyszerű zenész mozog a műfajban, sokkal több, mint a ’90-es években”, magyarázta Marty a Los Angeles-i Razor KXRZ rádiónak. „A metal valami nagyon izgalmassá fejlődött, és sokkal jobban is érdekel manapság, mint amikor a Megadethben játszottam. Akkoriban úgy gondoltam, mi vagyunk a legjobbak a műfajban, és kész. Most egy sor remek csapatot találok, és amikor ezek a zenészek azt mondják, sokat hallgatják a dolgaimat, mindig megérint. Ez inspirált arra, hogy együttműködjek ezekkel a nagyszerű emberekkel, és az eddigi legintenzívebb, leginkább felpörgetett albumommal rukkoljak elő.”

Friedman új lemeze valamikor 2014-ben jön ki a Prostheticsnél. Érdekesség, hogy a lemeznek hosszú évek óta először amerikai kiadása is lesz, sőt, a régóta Japánban élő Marty célirányosan az amerikai piacra készíti az anyagot. Mustaine általában előszeretettel varrja Marty nyakába a Megadeth legvitatottabb lemeze, az 1999-es Risk rádiósra, kommerszebbre vett irányvonalát, Friedman azonban azóta többször is lenyilatkozta: éppen azért hagyta ott a következő évben a csapatot, mert nem játszottak elég agresszív zenét.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Tibor0908 2013-09-16 21:30
"És Shawn Drover szerintem jelenlegi állapotában simán köröket verne rá... Shawn Drover is van olyan szintű dobos mint Nick Menza (Szerintem jobb is, de ez csak az én véleményem)".

Én fordítva gondolom. Shawn pontosan üt és biztosan egy megbízható személyiség, akire hosszú távon lehet építeni - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már kilenc éve játszik a Megadethben. A játéka azonban érzelemmentes, kiszámítható. Hozzáteszem, a zenekar már nem játszik olyan izgalmas, vibráló zenét, amelyhez Nick vagy éppen Gar stílusa elengedhetetlen volt.
Idézet
 
 
+2 #4 Sárvári Gábor 2013-09-15 14:14
Idézet - MATEo9:
"Nick pedig nem valami egészséges, elég csak megnézni akármelyik friss videóklipjét"

Csak én nem veszem észre, hogy nem egészséges? Szerintem játszik annyira jól, mint Shawn Drover...


Néztem a videóit én is, és elhozza amit kell, de nem úgy fest mint egy egészséges ember, az igaz. Inkább kiégett, megfáradt rock star dobos aki a régi dolgaiba próbál kapaszkodni. Nem is értettem a videóit. Mert ha pár kezdő dobos lány/srác videót rak fel magáról hogy el tudja játszani a Megadeth akármelyik számát, azt értem, bizonyítani akarja a képességeit. De neki erre mi szüksége van? Játszotta a zenekarral élőben számtalanszor, valamelyiket konkrétan ő dobolta fel a stúdióban, aztán turnén. Szóval csak nem igazán értettem mit akar ezzel bizonyítani. Milyen zenei törekvés van ez mögött? És Shawn Drover szerintem jelenlegi állapotában simán köröket verne rá. És közben nem nézne ki úgy, mint aki ki akar hullani a dobfelszerelés mögül. Shawn Drover is van olyan szintű dobos mint Nick Menza (Szerintem jobb is, de ez csak az én véleményem) az egyetlen "bűne" hogy nem a zenekar legsikeresebb periódusában volt a dobosa a zenekarnak. Ha 1990-től Shawn Drover lett volna a dobos, akkor most ő lenne a király nem Nick Menza.
Plusz szerintem Nick egyáltalán nem úgy fest mint aki másfél-két órás koncerteket végig tudna játszani, és főleg nem úgy mint aki egy egész turnét végig tudna csinálni.
Idézet
 
 
+1 #3 Equinox 2013-09-15 13:12
Idézet - Venomádi:
Hát ezt jó hallani, de már megelőzte ezt egy másik kinyilatkoztatá s, hogy igazából Marty a Rust in Peace-t annyira nem is élvezte, meg a Risk sokkal színesebb volt ilyesmi. És igaz az hogy átigazolt máshova ahol aztán kurvára nem metál jött ki a dologból.

Nem véletlen, hogy elment Japánba popzenét játszani.
Idézet
 
 
+1 #2 MATEo9 2013-09-15 12:36
"Nick pedig nem valami egészséges, elég csak megnézni akármelyik friss videóklipjét"

Csak én nem veszem észre, hogy nem egészséges? Szerintem játszik annyira jól, mint Shawn Drover...
Idézet
 
 
+2 #1 Venomádi 2013-09-15 12:17
Hát ezt jó hallani, de már megelőzte ezt egy másik kinyilatkoztatá s, hogy igazából Marty a Rust in Peace-t annyira nem is élvezte, meg a Risk sokkal színesebb volt ilyesmi. És igaz az hogy átigazolt máshova ahol aztán kurvára nem metál jött ki a dologból.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.