Shock!

január 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Phaidon 2004

Idén januárban vett fel két új dalt a Phaidon, hallhatóan besúlyosodtak és elcsenték Budai Péter (Aebsence) jól bevált "hajnanaj"-át is (de csak picit, épphogy érintőlegesen).

Persze itt előjön a tyúk meg a tojás esete, melyik volt előbb, fogalmam sincs, szerintem egymástól tök de függetlenül kattant rá a két zenekar erre a "vegyítsük az okos metal zenét a magyar népzenével" stílust.

Az első dal a Nem a csend címet kapta és simán bombasztikus a refrénje, tonnányi érzelemmel. Huhh, jó ez. A második nótánál kicsit csodákoztam, ez nem a Baby Bone? Az indítás Rákóczi Antalt idézi, érdekes, hogy van itthon néhány igényes, sajátos zenét játszó zenekar, amelyet valahogy mégsem sikerül elfogadtatni a nagyközönséggel. Ki tudja miért. Erről már írtam itt-ott, nem ismétlem magam, legyen a szó a daloké, szóval a második is magában foglalja a súlyt, a megjegyezhető refrént és egyfajta arcbamászó érzelembombát, mindamellett kellően modern is. Paszti kicsit karcos, erős, férfias hangját is jó hallgatni.

Az előző nótákhoz képest óriási a fejlődés, minden téren, igazán lemezérett, kiváló zenét játszik a Phaidon, azt a fajtát, amitől az jár a fejemben, hogy akaromakaromakaromalemeztmost!
A hangzás ütős, szépen szól ez a két dal, kellően ütős, lám, a Denevérben is lehet már csinálni minden tekintetben színvonalas felvételeket.

Állítólag a zenekarnak lesz őszre lemeze, mondjuk mindjárt itt az ősz és hírt még nem hallottam róla, azért remélem idén sikerül valamit kihozni. Azt nem mondom, hogy könnyen találnak kiadót ezzel a zenével, mert a kiadók süketek, pedig kincs ez, a javából.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.