Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obstruction: Válaszút

2005-ben felvett nótákat tartalmaz az Obstruction konkrétan mini cd-je, szám szerint kettőt. Az apropó az énekesváltás volt, Oross Kornél helyére Izbéki Bálint került. Illetve ez a két dal a csapat 2005-ös albumán (vagy EP?) már szerepelt, csak a korábbi énekessel.

A zene – bár nem az én világom – de egész korrekt, sokkal ígéretesebb a műfajukban, mint az eddigi felvételeik, pofásan megírt dalok, ízes szólók, végre érezhetően nem csak a tekerés volt a cél a nótákban. Az első nóta inkább a klasszikus (maidenes) vonalat erősíti, a második poweresebb – hozzám ez közelebb is áll, tényleg nem rossz! Utoljára a Horizont című albumukhoz volt szerencsénk, ahhoz képest hallható a fejlődés.

Az új énekes jobb és (és más karakter) mint elődje. Érezhetően kiforratlan a hangja, valahogy végig az volt az érzésem, hogy nagyon akar énekelni, bizonyítani, és ez a görcsös nekiveselkedést lehet érezni főleg a nótákban, ami bizony az érzelmek, igazi dinamika rovására ment. Számára a cél az kell, hogy legyen, hogy ne kiabálva énekeljen, hanem saját hangszíneit kihasználva adja át a dal szöveges üzenetét. Technikailag is csiszolásra szorul a stílusa, de mindazt amit most virágnyelven próbálok leírni, egy énektanár valószínűleg három mondattal helyre tudna rakni. Ahogy hallgatom a nótákat már érezni, hogy amint rendben lesz a srác, kijavítgatják a túlburjánzásait, egész jó magasakra is képes lesz.

Ez a felvétel is jó ideje itt hever nálunk, azóta bizonyára történt pár dolog a zenekarral, várjuk a folytatást.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.