Shock!

december 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Neochrome: Out Of This Cage

Már elég régóta keringtek a hírek, hogy lesz egy ilyen csapat, hogy Neochrome. Aztán valóban lett. Az imidzsből meg a tagok neveiből sejthető, hogy black csapat zenél a cd-n. Az énekes Maniak, azaz Mányák Péter a Carbon Cage sorait erősítette anno, a technikás death helyett most egy északi hatású black csapatban hörög. többiek kilétére a művésznevekből nem jöttem rá.

Az intrót plusz három számot rejtő korongot otthon rögzítették, ehhez képest egész tisztességesen szól a felvétel. A dalokban az egyszerűbb riffeléstől kezdve a gyors, illetve csavarosabb megoldásokig minden benne foglaltatik, tehát igyekeztek érdekessé tenni a dalokat a srácok.

Billentyűket viszont nem hallhatunk, tehát így az az elmélet megdőlt, miszerint esetleg a Dimmu-típusú zenekarok lettek volna hatással rájuk. Vagyis valamelyest talán ők is, de inkább az agyasabb vonalat érzem mérvadónak, még akkor is ha néha csak simán zúznak. Az is igaz, hogy a Satyricon is képes két riffel bólogatásra késztetni.

Aztán, hogy mégse legyen ennyire egyszerű a képlet, a második dalban mintha a Death örökét hallanánk, szóval stíluskeveredés az van, ügyesen felépített dalszerkezetek is, fogósság is, sebesség is, unalmasság és túlságosan hosszadalmas témák viszont nincsenek. Ez jó jel. Meg az is jó jel, hogy egész szépen lehet érteni Maniak hörgését, ami angol nyelvű felvételnél itthon ritkaságszámba megy, de még külföldön is.
Amit még várok a zenekartól az még több dal, dinamikusabb hangzással. Egyébként ígéretes munka.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.