Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ad Astra: Újra úton

Ad AstraRégi-új demó ez: az újdonságot az énekes jelenti, hiszen az előző felvétel óta sikerült új torokra szert tennie a csapatnak, ami valljuk be, nem is baj, sőt. A gyenge pont ott rejlett náluk. A zene eddig is tetszett, most sincs másképp: kicsit Nevermore-ízű power, ahogy azt korábban is elemeztük.

 

Az Erdélyi testvérek megtalálták Morvai Csabát és felénekeltették vele az első demójukat 2004 decemberében. Az igazat megvallva nem ilyen hangot képzeltem a csapathoz. Igaz mérföldekkel jobb, mint a korábbi vokalista, de érzésem szerint még mindig nem illik tökéletesen a zenéhez, illetve kevés a tudása a zenei színvonalhoz. Sok technikai hibát vét (a h-betűs hajlítások, elfogy a levegője, artikulációs hibák, stb.), nem túl karakteres a hangszíne és maguk az énekdallamok sem lettek túl emlékezetesek. Ide valami égbekiáltóan fülbemászó refrének kellenének, mert így megint csak az maradt meg, hogy jó volt a dal, de mi is volt?...

Szóval felemás még mindig az érzésem a zenekarral kapcsolatban, talán az új srác fogja magát és elmegy egy énektanárhoz, aki csodát tesz vele, bár az alap adottságaival nem lehet mit tenni. Vagy addig keresgél a zenekar énekes után, amíg meg nem találják a nagy Ő-t.

Valami isteni szikra is kellene még ehhez az egészhez, hogy a zenekar alapanyagait összegyúrja úgy, hogy az állakat koppantson. Legfőképpen a karakteres énekdallamok fontosak, tehát nem arra kell törekedni, hogy a meglévő dalok kész vázára "erőltessen rá" egy új énekes valamit: Bártan hozzá lehet nyúlni a dalszerkezetekhez, versszakokat kettényesni, új elemeket, átkötéseket betenni, ha épp a dal, az énektéma - tehát az érthetőség - ezt kívánja. Az viszont tény, hogy a gitárosok nagyon ügyesek, nagyon drukkolunk tehát a csapatnak a leghelyesebb irány és módszerek megtalálásához.

Itt az idő fogja meghozni a választ, addig is sokat kell koncertezni, próbálni, zenét írni, rutint szerezni minden téren. Mert zeneileg érdekes kis színfoltja lehetne az Ad Astra hazánknak. Remélem ők is így akarják...

web: http://www.adastra.tk
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.