Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Gathering: Souvenirs

Keverd össze a How To... lemezt és az if_then_else elektronikus részeit, adj hozzá egy csipet fantáziát és lőn Souvenirs. Nagyon merengős, nagyon felkavaró, nagyon The Gathering. A nyitó dal These Good People már olyan szinten szétzilálja az érzelmeket, főleg mikor az egyes énekrészeket valahogy úgy keverték, mintha Anneke ott énekelne a szobában a füledbe... Meg a dobot is ilyenre keverték, imádnivaló!

megjelenés:
2003
kiadó:
Psychonaut
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Az elejétől a végéig egy gigantikus érzelemcsomag a cd, a picit erőteljesebb vonulattól kezdve, a teljes elboruláson át a fájdalmakig minden itt van. Anneke, ha lehet még több mindent megmutat hangjából, finom kis apróságokkal. Hihetetlenül gyönyörű hangja van a leányzónak, mindig elámulok, mennyi érzelmet képes átadni hangokkal. Gitárt alig raktak a dalokba, de már szinte nem is hiányzik, tökéletes ez így aláfestésnek. Viszont mindenféle sampler, loop, gerjesztett nemtommi színesíti a zenét, egyre jobban érzik mit hova és miért érdemes rakni. Tegyék még sokáig. A Broken Glass a zongorás verzió után itt egy kicsit más színezetet kap több hangszerrel, de még mindig fájó, de valahogy felemelően fájó. Ahogy csak a The Gathering tudja megcsinálni. (Jelzem több gitárral ez a dal akármelyik régebbi lemezükre rákerülhetett volna.)

A Monsters című dal a "legalattomosabb", belekúszik az ember sejtjeibe pillanatok alatt és arra készteti, hogy minden porcikája tekeregjen valamerre, és rekedten üvöltse a szöveget a végén. Kifacsaró. (Mintha a Black Light District némely témáját csempészték vissza ide, de nem baj.) Az A Life All Mine című dalban pedig az Ulverből ismert Trickster G vendégénekel Annekével, jó lett nagyon.

Ez a zene már tényleg triprock. A legkiválóbb fajtából. Valami, amire kevés a tíz pont, tökéletes minden ízében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.