Shock!

szeptember 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Story: Kontroll

A győri Nephilim Records legkorábbi kiadványainak egyike a sok éves múlttal rendelkező Story '99-es korongja. Műfajilag a power/thrash vonalba lehet besorolni őket, a rekedtes vokáltémákat sziklaszilárd, ám dallamokat is magában hordozó riffelés kíséri.

megjelenés:
1999
kiadó:
Nephilim
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Főleg a gitárszólóknál eresztik el magukat a hangszeresek a dallamosság irányába, ami igencsak a javára vált összhatás szempontjából, plusz érzelmi töltést adott a daloknak (hú, ez már kezd olyan lenni, mint egy verselemzés).

12 nóta került a cd-re, átlagosan 5-6 perc körüliek. Kellemes riffekben nincs hiány, pl. Az idegen és az Egyetlen perc igencsak súlyosan megdörren, viszont fogósság tekintetében néhány nótára ráférne még a javítgatás, és az énektémákon is lehet még mit finomítani, a lemez közepe felé egy kicsit egyhangúvá válik sajnos.

Remélem, a következő lemezen a csapat megmarad a power/thrash vonalon (és nem mennek át trendi heavy metalba, mert az nagyon rosszul állna nekik), és a hiányosságokat kijavítva egy dallamosan zúzós témákkal teli korongot adnak ki idén.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.