Shock!

július 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stoner Kings: Fuck The World

Ilyen zenekarnévvel milyen zenét lehet vajon játszani? Nem nagy meglepetés, hogy a finn (!) Stoner Kings stoner zenét játszik, helyenként heavy metalos ízzel. Ésatöbbi. Négy lóhajú meg egy kopasz, abszolút metalarcnak tűnő srác alkotja a csapatot, és amolyan Black Label Society-ízű muzsikát rejt az amúgy digipack tokos cd, amelyben tök bizarr módon a nyolcvanas évek csordavokálos, életigenlő refrénjei is ott figyelnek olykor.

megjelenés:
2006
kiadó:
Rebel Breed Recordings
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szokatlan mix, ám működik még úgy is, hogy az énekes nem egy nagy torok, szőrös meg karcos, de szinte folyamatosan hamis, és hajmeresztő technikai hibákat vét alkalomadtán. Bár biztos szívből dalol, szóval a feeling nem hiányzik.

Hogy legyen némi pikantériája is a dolognak, a lemezen szerepel néhány ismert név: Alexi Laiho (Children Of Bodom), Marco Hietala (Nightwish/Tarot), Pasi Rantanen és Nino Laurenne (Thunderstone), stb. Mindezek mellé még némi egzotikus hangszert is a stúdióba vittek, meg persze a kihagyhatatlan herflit ugyancsak. A zene ilyen kis lazán ösztönös cucc, nem a lehúzós, hanem a "felrántós" fajtából, tipikus stoneres megfontoltan lassú, illetve zakkazakka riffekkel, relatíve sok szólóval, groove-os dobolással, kedvesen himnikus énektémákkal. A lemezt végighallgatva biztos vagyok benne, hogy bulis zenekar lehetnek, akik kiváló hangulatot tudnak teremteni koncerten.

Nagy megváltásra senki nem számítson, inkább amolyan barátságos lemez ez, amiről leginkább az igazán átütő dalokat hiányoltam, bár a Black Lotus címűben már ott virít valami - igaz ehhez egy kiváló vendégvokalista-hölgy is szükségeltetett. Bulizáshoz, lazulós estékhez azért így sem rossz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.