Shock!

január 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Southfork: Straight Ahead

Második lemezével jelentkezett a svéd stoner csapat, a Southfork. Az első nálam amolyan "futottak még" kategória, viszont az új lemezre mintha összekapták volna magukat, bár furcsa hatásokat véltem felfedezni a zenéjükben. A nyitó dalba pl. a Red Hot Chilis Antony Kiedis dallamait csempészte be az énekes, ami több, mint érdekes hatású egy Sabbath-alapú muzsikához.

megjelenés:
2001
kiadó:
Black Mark / Record Express
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Zeneileg is fogósabb, érdekesebb témákat hoztak, persze a műfaj korlátain belül, mert szigorúan a sabbathos riffek jelentik az alapot, ilyen zenénél nem is lehet másképp. Egyrészt. Másrészt meg ott figyel néhány kósza kikacsintás, mint előbb említettem, ezen kívül az Alice In Chains fájdalmát is meg lehet figyelni, ami a legérdekesebb viszont, az a Beatles-ízű dal (A Different Kind), mely akár feldolgozás is lehetne. Egyébként nem rossz. Sőt, több, mint érdekes. Elsőre persze bizarr, viszont fülbemászó - nem bogár, dallam -, el kell ismerni.

A legtöbb nóta lendületes, elsőre magával ragadó, ízes szólókkal, jó torkú énekessel, dörmögős hangzással (a producer egyébként Tomas Skogsberg volt, szóval nem lehet okunk panaszra), korrekt zenészekkel. Kialakulófélben lévő egyéni világgal. Ami nem utolsó dolog ugye. Stonerek, doomsterek, hardrockerek számára biztos siker. Engem meggyőztek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.