Shock!

február 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Since The Day: El Mensajero No Es Importante

A spanyol nyelvű lemezcím ellenére a zenekar német, és 2001 telén alakultak. Tavaly július és augusztus között vették fel ezt a lemezt, melyen black, death és metalcore hatásokat gyúrtak össze. Mondjuk blacket nem igazán véltem felfedezni. Meglepően dallamos gitárszólókat azonban igen.

megjelenés:
2004
kiadó:
Century Media
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Inkább a svéd dallamos death zenék hatása érezhető, bár nem annyira nyúlásszerűen, mint sok más zenekarnál. A hörgés túl egysíkú, nagyjából egy darab hangon ordítozza végig dalszerkezettől függetlenül a delikvens az egész lemezt. A gitárok harmóniamenetei viszont tetszettek, plusz hangulatot adnak a zenéhez. Mint egy butított Mike Amott dallam, néha olyasmi... Máskor meg a modernebb metal zenekarok hatásait próbálták becsempészni a zenéjükbe, na jó, a Killswitch Engage azért csinált már hasonlót, szóval itt is vannak néha dallamos refrének. Nem egetverőek, de bőven jobbak, mint az egysíkú ordiba. Ezzel pl. a negyedik dal (Lunar Eclipse) jól ki is emelkedik a többi közül. Dalszerkezetileg is érdekesebb, összetettebb. Utána jön is egy kis átvezető, sampleres. Furcsa, valahogy nem érzem a miértjét, eléggé elüt a lemez egészétől, nem sok értelme akad itt. Mondjuk az utána következő dal jó kis lendülettel bír, Powder Keg címre hallgat. Ez is tetszett. Bár van benne egy kis blastbeat is. Lehet erre gondolták, hogy black metalos?... Az utolsó dal sem épp a lemez egységébe illeszthető, lírai, éneklős, legalábbis az elején. Aztán picit torzulnak a gitárok, az éneklés marad. Mondjuk színesítette összképileg a dolgot, tény. Hm. Egész megbarátkoztam vele. Ha tudnak ilyet is, legközelebb bátrabban kéretik adagolni. A borító/booklet és a honlap ízléses, pluszpont nekik érte.

Az átlagos kiabálás ellenére valahogy összességében jobban tetszett a zene, mint az utóbbi időben felbukkant hasonló csapatok tömkelege, ezért némelyest több bizalmat szavazok meg nekik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.