Shock!

november 12.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Scar Symmetry: Dark Matter Dimension

Tavalyi, de néhány sort érdemlő megjelenés. Itthon viszonylag népszerű a Scar Symmetry, bár engem különösebben sosem fogtak meg, pedig papíron akár még működhetne is a dolog. Jópofa módon keverik a dallamos svéd metalt a svéd deathes témákkal, olykor heavy metalos (oké, ez a kínos pont nálam) szólókkal, és még az énekesváltással sem billentődtek ki pozíciójukból, pedig azért az mindig necces vállalkozás.

megjelenés:
2009
kiadó:
Nuclear Blast
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

Illetve náluk két énekest is pótolni kellett, egy hörgőst és egy dallamos torkot. Nem lehetett egyszerű feladat, de Roberth Karlsson és Lars Palmqvist kifogástalanul teljesít, bár tény, hogy értelemszerűen a dallamos énekre figyel oda jobban az ember, a hörgés csak a színesítő plusz.

Ha néhány totálisan blőd szóval kellene jellemeznem a lemezt, azt írnám: a súlyos részek még karcosabbak, a dallamosak még melodikusabbak, a szólók még kifinomultabbak és a hangzás még dinamikusabb, mint korábban. És ez tényleg így is van, bármilyen idétlenül is hangzik. A hatásaikat most sem tagadhatják le, és valami bődületesen fülbemászó refréneket tudnak írni, ami - ciki, vagy sem – még nekem is elkezdett tetszeni, a The Consciousness Eaters például rögtön megvett magának, bármennyire is csupa klisé az egész. A Scar Symmetry a metal popzenéje, és valahol a Mercenaryt lehetne párhuzamba állítani velük.

A gőzmozdony-effektus totálisan ráhúzható a Dark Matter Dimensionsra, élettől duzzad a zene, noha a totális eredetiséget nyilván nem ők szórták szét a világban. De mégis halálosan szórakoztató, néha meg a fenének kell több, nem? Bár az is tény, hogy hosszú távon azért nehéz kiugró dalt találni, bizonyos távolságból egy darab sűrű masszává válik a lemez, nálam is inkább háttérzeneként működött.

Az előző lemez az égvilágon nem fogott meg semennyire, sok csodát nem is vártam, ám az Dark Matter Dimension egészen szimpatikus státuszt érdemelt ki, talán az énekesváltás vagy a helyenként némelyest meshuggahisztikus riffek miatt, esetleg a dobos egészen emlékezetes játéka hatott, ki tudja. A Scar Symmetry naprakész világa nemcsak fanatikus Scar Symmetry hívők számára lehet izgalmas, hanem akár belépő is lehet a tizenéves metalrajongók számára. Meghallgatod, megszereted, aztán pár év múlva nyomtalanul elfelejted-jellegű zene.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.