Shock!

október 16.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lana Lane: Project Shangri-La

Lassú a barátkozás Lana Lane albumai és köztem. A Queen Of The Ocean borzasztó hangzása és vérszegény dalai agyoncsapták az egyébként nagyon szép hangú énekesnő teljesítményét, nem véletlen, hogy a következő korongra, a Secrets Of Astrology-ra Arjen Lucassent hívták meg segítségül, dobja fel dalszerzői géniuszával a dalokat. Sikerült neki.

megjelenés:
2002
kiadó:
LMP / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Sajnos arról nincs információm, hogy az új lemezen besegített-e, érzésem szerint nem, ha jól sejtem a dalszerzés ismét Erik Norlanderre maradt, aki a zenekar billentyűse, illetve Lana hites ura. Ez már csak abból is érződik - mármint, hogy ő volt a dalszerző -, hogy sokkal markánsabbak a billentyűs részek, mint az előző albumon, mind szólisztikusan, mind a dalok szerkezetét tekintve, és a hangzás kialakításánál is a gitárok szorultak háttérbe. A lemez zeneanyagát tekintve van itt hömpölygősebb érzelmes AOR/prog. rock szerzemény, illetve a sima hard rock ösvényeire is elmerészkedtek (Encore), de elvétve néhány lendületesebb téma is akad. Továbbá egy ismert "sláger" a Time To Say Goodbye is helyet kapott, amelyet a világ Andrea Bocelli operaénekestől ismerhetett meg, itt Mark Boals-szal (ex-Malmsteen) duettezik hősnőnk.

Lana Lane hangját már megszokhattuk, itt is ugyanazokat az íveket hozza, mint eddig, mondhatni tipikus Lana Lane-es dallamok szakadnak ki torkából. Aki a hangjáért szerette a lemezeit, az most sem fog csalódni. Zeneileg nekem az előző jobban tetszett - avagy csupán ehhez kellene több idő, hogy megemésszem, ami sajnos most nincs, ehhez a zenéhez több szükségeltetne, mint 5-6 hallgatás. Néhány kedvencem azért így is akadt, a csodaszép lírai Before You Go, az instrumentális és elég rövidke Redemption Part II és a címadó Shangri-La, mely szerintem az album egyik csúcspontja. A szemfüleseknek bónuszdal is jut, Romeo and Juliet címmel, tipikus Lana Lane dal. A lemezen Vinnie Appice dobol egyébként - fel sem tűnt, nem dobolja szét a dalokat, az biztos.

Dallamos, érzelmes igényes zenék kedvelői hallgassanak bele a lemezbe, vagy akár az előzőbe, lassan, de biztosan én is megbarátkoztam az énekesnő lemezeivel. De csak az utolsó kettővel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.