Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fall Of Serenity: Bloodred Salvation

Már az elején le kell szögeznem: a Fall Of Serenity egy dallamos, ámde elég gyors tempót diktáló death banda, bár óvatosan beleírták a biográfiájukba, hogy nyomokban hardcore elemeket is tartalmaz a zenéjük. Valószínűleg ezt inkább az eladhatóság miatt tették, ámbátor tényleg helyenként rájuk húzható némely más skatulya is. Na jó, ahogy haladunk a lemez közepe felé, egyre metálkórabb hatásokat lehet felfedezni (lassan ott tartunk, hogy akár két hétig is lehet új metalcore lemezekről kritikát írni...), amelyek ellepik a tikatika riffeket.

megjelenés:
2006
kiadó:
Lifeforce
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zenekar nem is mai darab, 1998-ban alakultak, és már három albummal rendelkeznek, valamint a Dismemberrel turnéztak 2004-ben, ami némi kis ismertséget hozott a konyhára. Meglepetésvendég a Dew-Scented pacsirtája, Leif Jensen, aki besegít az ordibálásba valahol.

Hallgatom, hallgatom a lemezt, igyekszem lelkesedést imitálni, ám egyre kevésbé megy, laposodik az egész, csúszik lefelé, mint piciny országunk életszínvonala. Az sem üdít fel, hogy a lemez közepére raktak egy zongorás kis bigyót, ami kb. olyan szinten nem illik ide, mint pingvinek étrendjébe a málna.

Tizenéveseknek, tornaórára javallott lemez, általános átmozgatásra még megteszi, bár negyven percig ezt hallgatni felér egy három napos sivatagi túrával, víz nélkül. Ráadásul ez a borító sem varázsolt el (mint a ma kritizáltak közül mások sem - ma úgy látszik, ilyeneket fogtam ki).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.