Shock!

április 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dog Eat Dog: Amped

Az amerikai Dog Eat Dog eddig sem a komor, agresszív hangulatú muzsikáról volt híres, hanem a vidám, bulizásra ingerlő, életigenlő mentalitásról, amit zenéjükben is kiválóan prezentálnak. Legfrissebb albumuk is erről szól, csak sokkal színesebben, mint eddig bármikor.

megjelenés:
1999
kiadó:
Roadrunner / MusiCDome
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Pillanatok alatt elfújták a szürke "gondfelhőt" a homlokomról, még a nap is kisütött kint (de tényleg!), és kedvem támadt lezúdulni egy hegyről valami kellemes kis erdei úton a montimmal. A relatíve keményebb Gangbusters után a szaxis, és fülbemászó refrénnel rendelkező slágeres Expect The Unexpected csábít a táncparkett felé. A remek refrének egyébként fő jellemzői a nótáknak, a sokszínűség mellett. Szinte minden dal más és más, és nem csak zeneileg, hanem hangzásban is igazodtak az egyes darabokhoz. Még a reggae ösvényeire is betévedtek a fiúk némiképp - Big Wheel. Sőt, a One Day egy színtiszta hip-hop dal, nulla metallal. Bármelyik feka albumon helyet kaphatna.

Az Amped rögtön beleragad a fülbe, az biztos. Ráadásul annyi zenei csemegét csempésztek bele a srácok, hogy sokadik fülelés után is fel lehet fedezni egy zsáknyi érdekességet, finomságot, bár biztosan lesznek olyan fanyalgók akik szerint ez a lemez nem harap. Na és? Nem minden a dzsi-dzsi...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.