Shock!

október 03.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dimmu Borgir: Stormblast

A Dimmu Borgirt sokan szeretik lesajnáló jelzőkkel illetni bizonyos kvlt körökben, annak ellenére, hogy sokat letettek az asztalra, és a black metal bizonyos ágát olyanokkal is megkedveltették, akik a büdös életben nem fognak meghallgatni egy Bathory lemezt sem. Bár ezt valahol meg is értem.

megjelenés:
2005
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

A Stormblast 1996-os megjelenésekor még nem lehetett sejteni, hogy néhány évvel később ők lesznek az egyik nagyágyú a Cradle Of Filth mellett a színház-blackben.

Tavaly gondoltak egyet, és újra felvették a Stormblastet, a kiadvány kapott új borítót, plusz két bónusz nótát. Nyilván erőteljesebb a hangzás a modern stúdiótechnikának (és főleg az anyagi háttérnek) köszönhetően, bár a szintiket azért sikerült jól a háttérbe tolni, fene tudja miért, talán mindig is gitáros albumnak gondolták ezt, az atmoszférát meg odaviccelték. Shagrath viszont nem viccel, ijesztően acsarkodik, ijesztőbben, mint az utolsó sorlemezeken.

Noha itt sem a teljesen hagyományos black metalt játsszák, és nyoma sincs a későbbi bombasztikusságnak, szóval bátran megismerkedhetnek vele a Dimmu-hívek, már csak a jobb sound miatt is. Kár, hogy a promo-verzión lekeverik az összes dalt nagyjából a felénél.

Mindezt meg lehet vásárolni bónusz dvd-vel is, amin egy 2004-es Ozzfesztes felvétel látható (a trve hívek egy emberként hördülnek fel: eladták magukat, megélhetési blackerek! Az átlag zenehallgató meg örül, mert sosem talált volna rá magától talán a zenekarra.)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.