Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Criminal: Dead Soul

Érdekes, ez a CD '97-ben jelent meg, és valamiért mégis csak most jutott el hozzánk. Talán ez annak tudható be, hogy a Criminal egy chilei nemzetiségű csapatot takar. A CD kiállítása igényes és a hangzás is kellően brutális, telt. 4 arc alkotja a csapatot: Anton Reisenegger - ének, gitár (echte chilei név... egyébként szőke is, he-he), Rodrigo Contreras - szólógitár, Jimmy Ponce - dob (jókat üt a fickó) és Juan Francisco Cueto - bgitár.

megjelenés:
1997
kiadó:
Metal Blade / MusiCDome
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Már megint csak a Slayer, a Sepu és a Pantera nevét kell hangoztatnom, mint érezhető hatást, de azért ez az anyag főképpen rengeteg death-es elemet tartalmaz. Bírnak darálni a fiúk (Spacegoat), vagy Panterás riffeket eregetni (Collide). Azért mégsem lehet egyik műfajt sem 100%-osan rájuk húzni. Talán egy metalosabb death jelzővel illethetném őket, mert nem idegen tőlük az üveghang használata, vagy a lassabban őrlő dallamosabb témázgatás sem (Hijos De La Miseira - egyébként az egyik legjobb a lemezen, bár mintha az alaptémát már hallottam volna valahol...). A Slave Master eleje megint alapra Slayer-es (itt az indító bőgőtéma hangzása álomszerű), a záró Guilt meg már szinte doom/gothic-ba ment át.

Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy valóban időtálló-e az anyag vagy csak éppen most ilyen zenéhez volt hangulatom, most tetszik, aztán még úgyis hallgatgatom. Egyelőre bejön nálam a Criminal.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.