Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Callenish Circle: {Pitch.Black.Effects}

A Callenish Circle egyre súlyosodik, legalábbis a hangzással. Legutóbbi lemezük sem Sokol rádióként recsegett, most meg egyenesen a hangyafarmra mentek, hogy minél bombasztikusabban szólhassanak az új számok. Némelyest hátravetette a csapatot, hogy lemezfelvétel előtt egy hónappal hagyta őket faképnél a bőgősük, így a lemezen Maurice Brouwers (Engine Of Pain) játszik. De csak a lemezen, hiszen koncerteken egy Wim Vossen nevű fiatalember kíséri a csapatot.

megjelenés:
2005
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zenében több a puttyogás, mint valaha, és ettől is az az érzésem, hogy valamiféle cyber-groove-dallamos-death metal ötvözetet igyekeztek megformálni hangokkal. Működik is a dolog, mert roppant lendületesek a dalok, azonnal beindul a láblógatás.

Egyetlen bajom van az egésszel: ha meghallgat az ember 3-4 dalt, már ismeri kívülről az egész repertoárt. Gyakorlatilag egy bevált sémát ismételgetnek 9 nótán keresztül, ami ugyan nem rossz és tényleg szórakoztató, csupán nem marad utána semmi. Néha már olyan gonosz érzésem is volt, hogy sokkal jobb a hangzás, mint maga a zene, hm...

Tempóilag a lemez azért elég változatos, vannak a jól bevált középtempók mellett tikatikás gyorsulások, ennek ellenére a közepénél úgy éreztem, mintha már legalább egy órája hallgatnám, és csodálkozva vettem észre, hogy még épphogy az ötödik dalnál tartok.

Különösebb tartalom nélküli zene, amit " jól összeraktak" és biztos vagyok benne, hogy koncertkörülmények között is remekül meg tudja mozgatni a hallgatóságot. Aki szereti az ilyesmit, vegye, vigye, szubjektíven nekem ez a teljesítmény már kevés egy zenében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.