Shock!

október 25.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Agregator: Túlontúl

Sejtelmes intro után - ami jelen esetben a Halotti beszéd - vág bele a tatabányai Agregator friss EP-jének első dalába, a címadó, Túlontúl című számba. A srácok maradtak a svéd vonalú dallamos death metal mellett. Érdekesség, hogy a dalok magyar és angol nyelven is fent vannak a cd-n, szerintem az angol jobban illik a zenéhez, viszont itthon sokan jobban szeretik a magyar szövegeket, ezért - gondolom - elég nehéz feladat lesz eldönteni melyik mellett marad a zenekar a későbbiekben.

megjelenés:
2001
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az irányvonal jó, érezhető a fejlődés az előző anyag óta, érzik is a srácok hogyan kell felépíteni a dalokat, a gitártémák elég sűrűk ahhoz, hogy ne fulladjanak be a dalok, és a dobosnak sem unatkoznak a lábai. A hörgés a magyar változaton nekem egy kicsit egysíkúnak tűnt, az angolon jobban átjött a feeling, bár kicsivel több karaktert elviselne a hörgés.

Amit még hiányolok a számokból, az egy kicsivel több tűz, égető lendület, ami a svédekben megvan. Hogy ne csak a dalok egyes részei perzseljenek, hanem borítson lángba annak minden perce. Nem kell a nótákat mindig a stílus tipikus jegyeivel felvértezni, merjen újítani a zenészgárda, másfajta témákat beilleszteni, hogy ne xy külföldi zenekar jusson akárki eszébe az Agregator név hallatán, hanem a tatabányai Agregator - már ha megmarad az a zenekarnév :). Ez a legnehezebb feladat, mert sok hasonló csapat van a piacon, viszont ha a cél egy hosszú távon életképes zenekar, akkor ez a jövő útja. Azt azért hozzá kell tenni, hogy élőben biztosan életszagúbbak a számok, a stúdió sokat elvesz a hangulatból.

A cd változat multimédiás, nagyjából mindent megtalálhatsz rajta, amit a zenekarról tudni érdemes.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.