Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Masina: Utolsó jel

A Masina nevű zenekar bemutatkozó albumának első előzetes dalához az Utolsó jelhez készült videóklip megtekinthető az lenti YouTube linken. A Mészáros Márk/EMEM Videó által rendezett klipet (akárcsak az egész nagylemez hanganyagát) a soproni MD Stúdióban vették fel.

0727_masina

A zenekar Hanák Viktor szólóprojektje, (egyelőre) állandó felállás nélkül, ahol a dalok vendégénekesek előadásában hallhatóak. „Rólam annyit, hogy 12 évig voltam NB1-es labdarúgó, játszottam Siófokon, Debrecenben, Sopronban, Győrben valamint Pakson. Amikor Sopronba szerződtem a csapat ügyvezető igazgatója Gőbl Gábor (Moby Dick) volt, aki tudván, hogy nagy rock/metal rajongó vagyok, bemutatott a zenekar többi tagjának is, akikkel azóta is jó kapcsolatban vagyok. Nagyon megtetszett a Smici által működtetett MD Stúdió és mivel akkoriban kezdtem saját számokat írni és találtam zenésztársakat is, úgy gondoltam, megalkotom a Masinát. 2006-ban felvettünk egy 4 dalt tartalmazó EP-t, amely nem került kereskedelmi forgalomba. Ezen Kiss Noró énekelt és Nyerges Tibor dobolt. Két nóta „Nincs még késő " és „Kóma" meghallgatható a banda YouTube csatornáján. Ugyanez a felállás elkészítette a Paksi FC labdarúgócsapatának indulóját, amelyet a mai napig használnak is. (Akkoriban Pakson játszottam és mivel az egyesületnek nem volt indulója, felajánlottam, hogy készítek egyet) Utána több mint 10 évig nem foglalkoztam zenéléssel különböző okok (költözések, gyerekek, főiskola...) miatt. Tavaly novemberben éreztem úgy, hogy ismét van kedv és energia a folytatáshoz, ennek eredménye az „Elindul..." című bemutatkozó
album, mely 8 dalt tartalmaz. Sikerült ismert énekeseket is csatasorba állítani, a soproni MD Stúdióban felvett anyagon szerepel maga a hangmérnök Schmiedl „Smici" Tamás (Moby Dick, Bloody Roots), valamint Ficzek András (Dalriada), Szokodi Zoltán (Brazzil, Blokád), ifj. Szokodi Zoltán (Pair o´ Dice), Wilhelm Tibor (Sub-Zero), Tamás Nándor (Wyrfarkas, Bearfood) és végül, de nem utolsósorban az „eredeti" énekes Kiss Noró. A zenét és a szöveget én írom, elkészítem a dal demóverzióját énekkel együtt és ezt elküldöm a kiszemelt énekesnek. Amennyiben az illető elvállalja a feladatot, szabad kezet kap a dallamok terén. Ennek eredményeképpen egy rendkívül változatos album született, amelyre nagyon büszke vagyok. Ha jellemezni szeretném a zenét akkor azt mondanám, hogy groove centrikus modern metált játszunk, fő hatásként a Tankcsapda, Depresszió, Black-Out hármast nevezném meg. Amennyiben a közönség és a szakma jól fogadja a nagylemezt, elképzelhető egy koncertképes zenekar összeállítása. Remélem, hogy a különböző zenével foglalkozó médiumok érdemesnek találják a Masinát arra, hogy eljuttassák a rockot/metált kedvelő emberekhez!"

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.