Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Április 14-én ismét egy színpadra állhat az eredeti Guns N' Roses

Dizzy Reed billentyűs szerint az eredeti Guns N' Roses teljes felállása részt vesz majd az április 14-ei Rock And Roll Hall Of Fame beiktatáson, vagyis W. Axl Rose és Slash is, akik 1996 óta nem beszéltek egymással. A hangszeresek részvétele eddig sem volt kérdéses, csak az énekes feje fölött lebegett folyamatosan kérdőjel.

„Tudom, hogy a teljes eredeti banda ott lesz", mondta Reed a Billboardnak. „Nem tudom, pontosan mi történik majd, de ez az egész azon programok közé tartozik, amelyek egészen biztosan összejönnek és nagyon jók lesznek. Pozitív hozzáállással, tiszta fejjel és nyitott szívvel megyek majd én magam is."

Arról a lehetőségről, hogy vajon a zenészek félreteszik-e jól ismert nézeteltéréseiket, és esetleg közösen elő is adnak-e majd néhány dalt, Reed annyit mondott: egyelőre még nem tudja. „Őszintén mondom: egyelőre még nem beszéltünk róla. Nem tudom, mikor vagy miért vagy hogyan jön majd össze a dolog. De nem mindennapos történetről van szó. Mondom, még nem beszéltünk róla – de biztos vagyok benne, hogy egy ponton fogunk."

W. Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stradlin és Steven Adler utoljára 1990-ben álltak ebben a leosztásban egy színpadon. A gálán rajtuk kívül minden bizonnyal ott lesz majd a későbbi korszakban oroszlánrészt vállaló Dizzy, Matt Sorum és Gilby Clarke is, illetve alighanem a jelenlegi Axl-féle felállás néhány tagja is tiszteletét teszi majd.

Miközben az eredeti Guns muzsikusai – sőt, a későbbi idők kollaboránsai is – mind pozitívan nyilatkoztak a beiktatásról, Axl eddig szokás szerint a lebegtetést választotta, de feltűnő volt, hogy egyértelműen ő sem zárta ki megjelenésének lehetőségét. Slash, akivel a frontember 1996 óta nem beszélt, és a legváltozatosabb alkalmakkor fejtette ki, hogy soha többé nem is szeretne vele szóba állni, békülékenyen nyilatkozott a téma kapcsán. „Amikor Guns N' Roses felvételeket látok, csak azt a kibaszott éhséget és attitűdöt látom, ami ott volt bennünk", mondta a gitáros az Esquire-nek. „Azt, hogy azzal az öt fickóval nem baszakodhatsz. Iszonyatosan nyersek és egyenesek voltunk – nem véletlenül lett belőlünk az, ami. Az egyik legőszintébb rock'n'roll zene volt, amit valaha hallottam, és erre nagyon büszke vagyok. Amikor szétmentünk Axllel, nem csináltunk belőle hangos perpatvart. De a dologra hihetetlen figyelem irányult, aztán utána meg mindenki azzal foglalkozott, hogy mikor jövünk újra össze, így az egészből egy szörnyeteg lett, egy olyan típusú szembenállás, ami nekem egészen biztosan sosem volt célom. Egyikünk sem akar ok nélkül a másik arcába mászni. Megpróbálom ezt az egészet a háttérbe szorítani."

Mivel Axl Rose-ról van szó, az öröm persze még korai, hiszen nála az sem mindig biztos, ami megtörtént...

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 VatoLoco 2012-04-16 16:37
#2 Kovács Gergely
Ember, te nagyon el vagy tévedve ezen a bolygón, vagy kvadránst tévesztettél.
És ez most nem a "szeretem - nem szeretem" álláspont.
Idézet
 
 
-9 #2 Kovács Gergely 2012-02-16 13:41
basszus, ez egy középszerű zenekar volt átlagon messze felüli marketinggel, nem őket kéne kitüntetni, hanem a managementet meg a kiadót
Idézet
 
 
+2 #1 M 2012-02-15 12:45
Alig várom, hogy lefusson bármilyen kör is. Számomra kurva unalmas már ez GnR téma.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.