Shock!

augusztus 20.
szombat
Betűméret
 • Betűméret növelés
 • Alap betűméret
 • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Tiamat, Moonspell, Flowing Tears - Budapest, 2002. március 22.

A Flowing Tears az örök előzenekarként él úgy általában minden jobb érzésű rockrajongó emlékezetében. Jómagam mondjuk nem láttam őket két éve a Therion előtt (éspedig azért mert a Therion számomra a világ legszarabb zenekara, és egy Therion/Flowing Tears párosítás körülbelül olyan rémes dolog lehet, mint mondjuk egy egyszerre jelentkező hányinger/hasmenés, de mindegy), de nem tartom valószínűnek, hogy fejlődtek, mert a dalaik így is kimerítették a ciki fogalmát.

időpont:
2002. március 22.
helyszín:
Budapest, Petőfi Csarnok
Neked hogy tetszett?
( 1 Szavazat )

Amikor pedig a jól felszerelt, ámbár kissé malacarcú énekesgádzsi imitált meneteléssel és tisztelgéssel vezetett be egy militánsan kezdődő dalszerűséget, menekülőre fogtam. Azt a szomorú tényt még azért sikerült konstatálnom, hogy a basszusgitáros basszusgitárjának az árából három magyar zenekarnak lehetne komplett cuccot venni; talán emiatt is tart a magyar metal ott, ahol.

A Moonspell erre az estére a Fields Of The Nephilim imázsát bírta lenyúlni, csaknem tökéletesen, bár némi sátánkodós-gúnyolódós szándék is érezhető volt Fernando Ribeiro Gestapo kabátja alá felrántott papi reverendáján. Viccesek ezek a portugálok. Jó koncertet viszont, úgy látszik, nem bírnak adni, mert csakúgy mint a tavalyi Sziget fellépés, ez is hamar unalomba fulladt, Opium ide vagy oda. Amikor az ember már azon gondolkozik, hogy Ribeiro vajon azért kopaszodik-e, mert állandóan ezt a hülye kovbojkalapot hordja, vagy egyszerűen örökletes a dolog, akkor már annyi a hangulatnak.

A Return Of The Son Of Nothinggal indító Tiamat viszont tökéletes koncertet bírt adni, és meglepő módon a Moonspell jóval rosszabb megszólalása után az Edlund-féle lazább, uram bocsá' poposabb témák tökéletesen jöttek a kvartett keze alól. És, habár a látvány ezúttal kimerült némi csillagos háttérképben (tisztára mint egy Windows képernyővédő, komolyan) a nótákkal nem volt gond: a friss lemez nyilvánvaló témái (Love Is Good As Soma, So Much For Suicide, Vote For Love - erre és a Brighter Than The Sunra Edlundnak még Malacarcú Stephanie-t is sikerült berángatnia, aki aztán jól el is bírta b...ni a női vokált) mellett olyan régebbi témákra is sort kerítettek, mint a Slumber lemezes Phantasma De Luxe, vagy a Wildhoney-ről átmentett The Ar, a Whatever That Hurts és a Gaia. A legnagyobb ovációt kiváltó őskövületetet, a Sleeping Beautyt jól kiszámítottan a végére tartogatták a svédek, lett is nagy örömködés rá, bár szerintem ez egy kimondottan gyenge nóta, de itt még ez is dinamikusan szólt. A végén aztán a megszólalásig a Republicos Cipőre hasonlító Edlund még a mikrofonállványt is feldöntötte, amúgy New Model Army módra, majd az elhajított mikrofonba lehajolva mondott valami olyast, hogy jó volt a buli, meg hogy szeret minket. Mink is szeretünk téged, Johan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

 • Préda
  Az első rész gyerekként egyenesen lenyűg...
 • Préda
  "Valóban nem a wokeness miatt hulladék a...
 • Machine Head: The Burning Red
  Nálam ugyanaz a helyzet ennél a lemeznél...
 • Préda
  13-14 évesen láttam először havernál cs...
 • Préda
  Zseniális volt, nem láttunk hasonlót se...
 • Préda
  Valóban nem a wokeness miatt hulladék a...
 • Préda
  Szerintem az alapján, amit én a Prédába...
 • Préda
  Szerintem is teljesen oké a Nimródos, n...
 • Préda
  Nem tudom, a Prey rendelkezik-e azzal a ...
 • Préda
  Nem tudom, mi az az Army of the Dead, d...
 • Préda
  A kérdés az volt, hogy femináci-e a fil...
 • Préda
  Dehogy jogos. Az elsőben nem voltak mes...
 • Préda
  Nem azt állítottam, hogy tényleges alap...

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.